گوشت شتر مرغ در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود و از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست. یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است.
ترکیبات گوشت شترمرغ:
میزان چربی، کالری و کلسترول آن کم و غنی از ویتامین های ب۱، ب۲ ،A ،C و منیزیم و روی است. ران و سینه بخش های اصلی گوشت شترمرغ را تشکیل می دهد. حاوی ویتامین E است که یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های طبیعی است.
خواص گوشت شترمرغ:
کاهش وزن:
چربی بین ماهیچه ای گوشت شترمرغ بسیار کم است که یکی از خواص مهم آن به شمار می رود لذا مصرف متعادل آن برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مفید است.
رفع افسردگی و لخته شدن خون:
این گوشت به دلیل دارا بودن اسید چرب و غیراشباع امگا ۳ تاثیر مفیدی در جلوگیری از لخته شدن خون و افسردگی دارد.
درمان کم خونی:
میزان آهن این گوشت تقریبا به اندازه گوشت گاو و بسیار بیشتر از گوشت مرغ است.
کاهش فشار خون و بیماری قلبی:
استفاده از اسید چرب امگا-۳ تأثیرات مفیدی در کاهش بیماری های قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است. به نظر می رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا-۶ تأثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. از طرف دیگر میزان کم سدیم در گوشت شترمرغ، استفاده از آن را برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، ممکن می سازد.
همچنین برای فلج، سستی و خواب رفتن اعضا، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس مفید است.
احتیاط:
۱. گوشت شترمرغ غلیظ و دیر هضم است در نتیجه افرادی که معده ضعیفی دارند باید آن را به مقدار کم مصرف کنند.
۲. برای افراد گرم مزاج مضر است.
نکاتی درباره طبخ گوشت شترمرغ
* گوشت شترمرغ یک گوشت طعم دار است و مزه آن شبیه گوشت مرغ نیست و اگر به طور صحیح پخته شود، طعم آن مثل استیک می شود.
* این گوشت بافت ضعیفی دارد و به تعبیری لطیف است بنابراین نباید زیاد پخته شود چون زود خشک می شود.
* میزان زمانی که برای پخت یک برش از گوشت شترمرغ صرف می شود کمتر از زمان پخت برای همان میزان گوشت گاو است.
* پیش از طبخ گوشت شترمرغ می توان آن را به وسیله سس سویا طعم دار کرد و یا در مخلوطی از آب لیموترش، روغن زیتون، سیر له شده، فلفل قرمز خردشده، پودر زیره سبز، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه قرار داد (به دلیل اینکه این گوشت خیلی سریع طعم را به خود جذب می کند بهتر است به مدت کم در این طعم دهنده ها قرار داده شود) سپس آن را به سیخ کشیده و روی آتش در زمان کوتاهی کباب کرد.
* استفاده از مایکروویو یا مایکروفر برای طبخ این گوشت توصیه نمی شود، چرا که به شدت آن را خشک می کند.
جدول ارزش غذایی در هر 100 گرم گوشت شتر مرغ
|
کالری 123 |
ارزش روزانه درصد | |
چربی 2.2 گرم | ۳% |
چربی شاخهای 0.9 گرم | ۴% |
چربی اشباع نشده 0.4 گرم | |
چربی اشباع شده 0.8 گرم | |
کلسترول 72 میلی گرم | ۲۴% |
سدیم 68 میلی گرم | ۲% |
پتاسیم 308 میلی گرم | ۸% |
کربوهیدرات 0 گرم | ۰% |
فیبر رژیمی 0 گرم | ۰% |
شکر 0 گرم | |
پروتئین 24 گرم | ۴۸% |
ویتامین A | ۰% | ویتامین C | ۰% |
کلسیم | ۰% | آهن | ۱۳% |
ویتامین D | ۰% | ویتامین B-6 | ۲۵% |
ویتامین B-12 | ۸۸% | منیزیم | ۵% |