اگرچه خوردن سبزیجات و میوه ها که به کنترل وزن کمک میکند، اما همه سبزیها و میوه ها تاثیر یکسانی در کنترل و کم کردن وزن ندارد.
پزوهشگران دانشگاه هاروارد در یک پژوهش، اطلاعات رژیم غذایی مربوط به ۱۱۷,۹۱۸ نفر (مرد و زن) در دهه ۳۰ و ۴۰ سال زندگی را ثبت کرده و به مدت ۲۴ سال با انجام مصاحبههایی با فواصل زمانی ۴ سال، آنها را تحت نظر داشتند.
به طور کلی افزایش در وعدههای روزانه مصرف میوه و سبزیجات در طول چهار سال منجر به اضافه وزن کمتری در افراد شده بود.
این پژوهش نشان داد که مصرف انواع میوههای توتی شکل، مرکبات، سیب، گلابی، هویج، فلفل، و سویا بیشتر به کنترل وزن کمک میکنند، درحالیکه مصرف سیب زمینی، ذرت و انواع نخود تاثیر قابل توجهی بر روند کاهش وزن ندارد.
مونیکا برتویا (سرپرست تیم تحقیق)، در این رابطه میگوید:
«مردم معمولاً میوه و سبزیجات را در قالب انواع آبمیوهها و سیبب زمینی سرخ کرده مصرف میکنند. در حالیکه میوه های دیگری نظیر سیب، گلابی و انواع میوههای توتی شکل و سبزیجات غیرنشاستهایی گزینه بهتری برای کنترل وزن بشمار می آیند.»