بایدها و نبایدهای رژیم غذایی مولتی ویتامین A_Z اصل آلمان ۱۰۰ عددی آزد
نقرس از مشکلهای دردناک است. زمانی رخ میدهد که سطح بالای اسیداوریک در خون سبب شکل گرفتن و انباشته شدن کریستالهایی درون و بیرون مفاصل میشود. اسیداوریک زمانی تولید میشود که بدن ماده شیمیایی به نام پورین را تجزیه میکند. پورین به صورت طبیعی در خون وجود دارد؛ اما در بعضی غذاها نیز پیدا میشود. بدن اسید اوریک را توسط ادرار دفع میکند. رژیم نقرس به کاهش سطح اسیداوریک در خون کمک میکند. رژیم غذایی برای نقرس درمان کامل به حساب نمیآید اما به کاهش خطر تکرار حملهای نقرس و کاهش پیشرفت آسیب به مفاصل کمک میکند. افراد مبتلا به این بیماری، باید از غذاهای مناسب نقرس استفاده کنند. در این مقاله رژیم غذایی نقرس و غذاهای مناسب برای این بیماری را بررسی خواهیم کرد. نمایش فهرست مطالب (کلیک کنید) عوامل ایجاد نقرس چیست؟ عواملی مانند اضافه وزن و چاقی، وزن گیری بیش از حد، مخصوصا در سنین جوانی، مصرف الکل، فشار خون بالا و نیز اختلال عملکرد کلیه، صدمهها و جراحتهای بدن، جراحی اخیر، دهیدراته شدن و کاهش آب بدن، تب و نیز درمانهای دارویی خاص خطر ابتلا به نقرس و پیشرفت بیماری را افزایش میدهند. مفصل انگشت بزرگ پا شایعترین مکان، برای بروز حملههای نقرس است. مفصلهای دیگر نظیر قوزک پا، زانو، آرنج و مفصل سایر انگشتان نیز میتوانند دچار نقرس شوند. هرچند اکثر اسیداوریک بالا در خون نشانه ابتلا به این بیماری نیست؛ خیلی از افرادی که اسید اوریک بالایی دارند، دچار این بیماری نمیشوند. ابتلا به نقرس به دلیل وجود مقادیر بالای اسیداوریک در خون است. بعضی از عواملی که باعث بوجود آمدن این کریستالها میشوند، عبارتاند از: چاقی؛ مصرف الکل؛ مصرف زیاد خوراکیهای حاوی اسیداوریک شامل گوشت قرمز، سیرابی، ماهی کولی، شاه ماهی، مارچوبه و قارچ؛ بیماریهای خاص شامل فشارخون بالای درمان نشده، بیماریهای مزمن مانند دیابت، چربی یا کلسترول بالای خون و باریک شدن رگها نیز میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به نقرس شود؛ بعضی از داروها شامل دیورتیکها (برای درمان فشارخون استفاده میشوند)، آسپرین و داروهایی برای افرادی تجویز میشوند که پیوند عضو انجام دادهاند؛ سابقه خانوادگی؛ سن و جنس. (نقرس در مردان بیشتر از زنان رخ میدهد). غذاها چگونه روی نقرس تاثیر میگذارند؟ برخی از غذاها، با بالا بردن سطح اسیداوریک، سبب تحریک حملههای نقرس میشوند. غذاهای تحریک کننده معمولا سرشار از پوریناند. وقتی پورین را هضم میکنید، بدنتان به عنوان محصولی زائد، اسیداوریک میسازد. این فرایند، برای افرادی جای نگرانی ندارد که سالماند. افراد مبتلا به نقرس به خوبی اسیداوریک اضافی را دفع نمیکنند. بنابراین، رژیمی سبب انباشته شدن اسیداوریک و بروز حملهای نقرس میشود که پورین بالایی داشته باشد. خوشبختانه تحقیقها نشان داده است با محدودکردن غذاهای دارای پورین و استفاده از داروهای مناسب، حملههای نقرس پیشگیری شدنی است. غذاهایی مانند گوشت قرمز، دل و جگر و مواد غذایی مشابه آنها، غذاهای دریایی، الکل و آبجو معمولا حملههای نقرس را تحریک میکنند. این خوراکیها مقادیر متوسط تا بالایی از پورین دارند. با این حال پژوهشها نشان دادند سبزیهای دارای پورین سبب تحریک حملههای نقرس است