ویتامینهای سرشار در سبزیجات خام
خوردن سبزیجات خام بهدلیل ریزمغذیهای فراوان برای سلامتی مفید است. سبزیجات خام مقدار بیشتری ویتامین و املاح دارد زیرا طی روند پخت بخش قابلتوجهی از این ترکیبات وارد آب غذا میشود و یا ویتامینهایی مانند ویتامینC از بین میروند. مقدار فراوان ویتامینC در سبزیجات خام به تقویت ایمنی بدن کمک میکند، انرژی را افزایش میدهد و در جذب کلسیم مؤثر است.
افزایش احساس سیری
یکی از مزیتهای سبزیجات خام این است که احساس سیری را افزایش میدهد و تمایل به ریزهخوری و تنقلات بین وعدههای غذایی را کم میکند. این تاثیر بهدلیل وجود فیبر و آب فراوان است که معده را پر میکند و هضم آهستهای دارد. همچنین بهدلیل کالری پایین و قندهای طبیعی در سبزیجات خام میتوان از این تاثیر طی دوران رژیم لاغری بهره برد که به تناسب اندام و تغذیه متعادل کمک میکند.
بهبود هضم
مصرف سبزیجات خام در ابتدای وعده غذا شیوه عالی برای بهبود هضم است. در این شرایط معده در وضعیت ایدهآلی برای دریافت خوراکیهای بعد قرار میگیرد و روند هضم پروتئینها، چربیها و نشاسته در معده بهبود مییابد. در واقع، این تاثیر بهدلیل مخلوط شدن ویتامینها، املاح و آنزیمهای مختلف سبزیجات با شیره گوارشی معده است.
چرا نباید در مصرف سبزیجات خام افراط کرد؟
با اینکه سبزیجات خام فواید بسیاری برای سلامتی دارد اما نباید در مصرف آنها افراط بهخرج داد. یکی از دلایل مصرف متعادل از آنجاست که سبزیجات حاوی فیبرهای غذایی است که برای عملکرد مطلوب متابولیسم ضروری خواهدبود. اما فیبرها به دو گروه فیبرهای حلشدنی و حلنشدنی تقسیم می شود. فیبرهای حلشدنی مانند پکتین و موسیلاژ نقش محافظ نسبت به فرایند هضم دارند اما فیبرهای حلنشدنی مانند همی سلولوز، سلولوز و لیگنین جداره مجری گوارشی را تحریک میکند که پس از پخت نرم شده و هضم بهتری پیدا میکند.
همچنین باید سبزیجات بهخصوص سبزیجاتی مانند هویج و ترب را پیش از مصرف پوست گرفت زیرا پوست آنها غیرقابل هضم است و زمینهساز نفخ میشود. شستشوی کامل سبزیجات پیش از مصرف و ترجیح استفاده از انواع ارگانیک نیز دیگر اصل مهم است که همواره باید موردتوجه باشد.
آنچه باید در مورد سبزیجات خام بدانیم
26
اردیبهشت