میوه ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. ویتامین سی (آسکوربیک اسید) در اغلب میوه ها موجود بوده و از جمله ترکیبات آنتی اکسیدان قوی به شمار می رود. این ویتامین محلول در آب بوده و میزان اضافی آن از طریق ادرار دفع می شود، لذا بدن منبع ذخیره ویتامین سی نداشت و لازم هست که از طریق غذا نیاز روزانه فرد تامین شود. یکی دیگر از فواید ویتامین سی موجود در میوه ها، تحریک کلاژن سازی آنها می باشد، به همین جهت از عصاره بسیاری از میوه ها، ماسکهای گیاهی ضد چروک پوست صورت تهیه و استفاده می شود. یکی دیگر از ویتامین های موجوددرساختار میوه ها، ویتامین آ هست. این ویتامین محلول در چربی بوده وبه میزان قابل توجهی در میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ وجود دارد. این ویتامین نقش مهمی در حفظ سلامت و ترمیم پوست دارد و همچنین در تقویت بینایی موثر هست. از جمله مواد معدنی مفید درساختار میوه ها، پتاسیم می باشد. پتاسیم قدت انقباض عضلات اسکلتی و قلب را افزایش می دهد ومصرف آن موجب تنظیم فشار خون میشود.
فواید پوست میوه ها
پوست بسیاری از میوه ها، ارزش خوراکی دارد و در مورد برخی از انواع میوه ها،پوست نسبت به خود بافت میوه،ارزش غذایی بیشتری دارد وویتامین هی بیشتری دارد که در ادامه به چند مورد اشاره می کنیم:
۱_سیب ،میوه بهشتی و مر خاصیتی بوده که مصرف روزانه آن به تمامی افراد در همه گروهای سنی توصیه میگردد.این میوه سرشار از فیبر،ویتامین A ،ویتامینC,پتاسیم و…میشود.این میوه به سبب داشتن فیبر بالا،در سهولت کار کرد دستگاه گوارش بسیار موثر می باشد.کارشناسان تغذیه معتقد هستند که حدود نیمی از ترکیات مفید سیب،در پوست آن وجوددارد. در پوست سیب،ماده ای به نام کورستین وجود دارد که بر اساس مطالعات انجام شده،به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی،در افزایش حافظه و حفظ سلامت مغز نقش دارد.
۲_مرکبات هم چون پرتقال،نارنگی و…سرشلر از ویتامین سی هستند.پوست پرتقال،علاوه بر ویتامین سی،حاوی ویتامین B6-B9 و کلسیم می باشد. برای مصرف تلخ مرکبات،میتوان آنهارا خشک کرد و یا از آنها مربا تهیه کرد.
۳_خیار سرشار ازفیبر و پتاسیم می باشد.پوست سبز رنگ خیار ارزش غذایی بیشتری دارد وتوصیه می شود که همراه پوست استفاده شود.پوست خیار به سبب ویتامین سی زیادی که دارد،تحریک کلاژن سازی کرده و در بسیاری از کرم ها و ماسک های گیاهی،از آن به عنوان ترکیب موثر در رفع چروک ،استفاده می شود.
۴_یکی دیگر از میوه هایی که بهتر هست که با پوست استفاده شود،انبه می باشد. پوست انبه سرشار از امگا ۳، امگا ۶ واسیدهای چرب غیراشباع میشود که علاوه بر چربی سوزی درحفظ سلامت قلب هم موثر هست. کارشناسان تغذیه، مصرف انبه، به عنوان ترکیب ضدسرطان و ضد دیابت،توصیه میکنند.
۵_پوست هندوانه، سرشار از ماده ای به نامسیترولین بوده که در بدن در طی واکنش های مختلف، تبدیل به آرژنین می شود. آرژنین از جمله اسید آمینه های ضروری بوده که در سبستم ایمنی بدن،سیستم قلب و عروق و…ایفای نقش می کند. برای سهولت استفاده ازپوست هندوانه، میتواند همراه با میوه هندوانه،برش هایی از پوستش را مخلوط کرد و به عنوان یک نوشیدنی خنک در فصل تابستان،نوش جان کرد.
۶_پوست موز نیز حاوی مقادیر قابل توجهی،پتاسیم هست. ماده ای به نام تریپتوفان درپوست موز وجود دارد که در واقعی نوعی اسید آمینه می باشد. این ماده در سیستم ایمنی ایفای نقش کرده و همچنین موجب تولید ماده ای به نام سروتونین میشود. سروتونین یکی از انتقال دهنده های عصبی مغز بوده که موجب شادی می شود و مصرف آن در افراد افسرده مفید هست.
۷_میوه کیوی سرشار ازویتامین سی وپتاسیم میشود ومصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون و بیماری های قلبی، توصیه می شود. پوست کیوی نیز خاصیت آنتی باکتریال داشته و درمسمومیت های غذایی توصیه میشود. مصرف پوست کیوی برای افرادی که مبتلا به هلیکوباکتری معده هستند، سودمند می باشد.