مخمر از نوعی قارچ به نام ساکارومایسس سروزیه تشکیل شده که در طی فرآیندهای مختلف از آن به دست می آید. تاریخچه ساخت و استفاده از مخمر جو به بیش از ۵ هزار سال پیش باز می گرددو از دیر باز تا کنون مصرف آن در سرتاسر جهان مورد استقبال هستو از محبوب ترین نوشیدنی های الکلی درسرتاسر جهان محسوب می شود. شیوه ساخت و تخمیر مخمر جو در مناطق و کشورهای مختلف متفاوت هست. اجزای اصلی مخمر جو شامل آب،مخمر و ماده شیرین کننده رازک می باشد. مخمرجو منبع غنی از انواع ویتامین های گروه B می باشد. از جمله این ویتامین های گروه ب،می توان به بیوتین،تیامین،نیاسین و …اشاره کرد. ویتامین های گروه ب نقش مهمی در تقسیم سلولی وترمیم بافتی دارد. ویتامین های ب در تنظیم متابولیسم ویتامین های گروه ب موثر بوده و نقش مهمی در تامین حفظ سلامت جسمانی دارد.
مخمر جو چیست؟
مخمر جو حاوی منبع غنی از انواع پروتئین ها و اسیدآمینه های ضروری می باشد.اسید آمینه های ضروری آن دسته از پروتیئن ها هستند که بدن توانایی سنتز آنها را نداشته و بایداز طریق مواد غذایی به بدن برسد.در هر ۱۰۰گرم مخمر جو بیش از ۴۰ گرم پروتیئن وجود دارد. مخمر جو سرشار از مواد معدنی همچون روی،آهن،پتاسیم و…بوده و در واکنش ها و متابولیس بدن تاثیر مثبت دارند. در ساختار این مخمر فیبر قابل توجهی وجود دارد و از طریق جذب آب،در تسهیل کارکرد گوارش موثر بوده و در افرادی که از یبوست رنج میبرند، موثر واقع می شود. بتا گلوکان یکی دیگر از ترکیبات موجود در ساختار مخمر جو می باشد. بتا گلوکان یک پلی ساکارید بوده که بر اساس مطالعات بیوشیمیایی،به واسطه نقشی که در بلوغ لنفوسیت های T دارد،در تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها و بدخیمی ها مفید و موثر هست. بتا گلوکان سبب تعدیل متابولیسم قند و چربی شده ودر کاهش قند خون وکلسترول مفیدهست،به همین مصرف نان جو در افراد دیابتی و مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی توصیه می شود. بتا گلوکان خاصیت ضد التهاب داشته و در مبتلایان به بیماری های التهابی نظیر روماتیسم مفصلی،کرون روده و…توصیه می شود. یکی دیگر از ترکیبات موجود درساختار مخمر جو،کروم هست.کروم نوعی عنصر فلزی بوده و سبب افزایش توده و قدرت عضلانی شده و در تنظیم قند خون ناشتا و بعد از غذا موثر هستند. مخمر جو سبب رفع خستگی شده وترکیبات موجود در ساختار آن به تخفیف علائم افرادی که دچار خلق پایین وافسرده هستند،کمک می کند. افرای که اخیرا مصرف مخمر جو را شروع کرده اند،در شروع مصرف ممکن هست دچار افزایش میزان فشار خون بشوند.افرادی که سابقه فشار خون دارند،ممکن هست با مصرف مخمر جو دچار افزایش و تشدید فشار خون شوند. یکی دیگر ازنکات قابل توجه درمصرف مخمر جو این هست که قند خو را کاهش داده و با داروهای کاهش دهنده قند خون اثر سینرژیسم داشته و موجب افت قند میشود. دربرخی موارد مصرف این مخمر موجب تشدید نفخ معده میشود. کودکان، زنان باردار وشیرده لازم هست در مصرف این مخمر احتیاط کنند و در صورت تمایل به مصرف، تحت نظر پزشک استفاده کنند.