بدن در ساخت این مواد ضروری ناتوان است! اسیدهاى آمينه برای سنتز پروتئین و عملکرد کلی بدن ضروری هستند. به طور کلی اسید آمینه ها موادی ساخته شده از اجزای کربن، نیتروژن، هیدروژن و اکسیژن می باشند که در ساخت اجزای پروتئینی بدن دخیل می باشند.
منظور از آمینو اسید های ضروری چیست؟
از ۲۰ آمینو اسید موجود، ۹ آمینو اسید به طور طبیعی توسط بدن انسان ساخته نمیشوند و باید با تغذیه مناسب تامین شوند. غذاهای حیوانی شامل تمامی آمینو اسیدهای ضروری هستند، در حالی كه منابع پروتئین گیاهی اغلب یك یا چند تا از این ترکیبات را كم دارند.
غذاهای حاوی اسید آمینه های ضروری
گوشت قرمز، ماهى تيلاپيا، ساردين، ماهى تن، مرغ، سينه بوقلمون حاوى آمینو اسیدهای ايزولوسين، و ليزين هستند. مغزها مثل گردو و بادام، حاوی سه آمینو اسید آرژنين، ايزولوسين و فنيل آلانين هستند. لبنيات و تخم مرغ منابع خوبى براى تأمين متيونين و تريپتوفان هستند. سویا هم منبع خوبی برای تامین بسيارى از اين آمینواسیدها مثل والین و لوسین است.
مکمل اسید آمینه های ضروری
این 9 آمینو اسید ضروری معمولا در مکمل های بدنسازی به طور عمده وجود دارند و ورزشکاران برای افزایش حجم عضلات خود از آن ها استفاده می کنند. البته علاوه بر ورزشکاران به دلیل کاهش توده عضلانی نیازمند مصرف چنین مکمل هایی می باشند که در این صورت توسط پزشک با دوز های مشخص تجویز می گردند.
انواع مکمل های آمینو اسید
این مکمل ها شامل اسید آمینه های ضروری ترئونین، متیونین، تریپتوفان، هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، فنیل آلانین و هیستیدین می باشند. نکته ای که در مصرف این مکمل های آمینو اسید باید به آن توجه کرد این است که نباید بیشتر از 6 ماه متوالی مورد مصرف قرار گیرند. از طرفی بیماران مبتلا به بیماری های خاص مانند پارکینسون و کودکان مبتلا به هیپوگلیسمی (کاهش قند خون) نباید از این مکمل ها استفاده نمایند. در حین مصرف از مکمل ها، از مصرف نوشیدنی های الکلی به شدت اجتناب گردد چرا که احتمال آسیب های مغزی را با خود به همراه خواهد داشت.