ایجاد سلول های سرطانی در بافت سینه موجب بروز سرطان سینه می شود و باعث تغییر شکل سینه و یا شکل گرفتن توده در سینه، گود شدن پوست، خروج مایعات از سینه و یا پوسته پوسته شدن قسمتی از آن خود را نشان می دهد. براساس مطالعات صورت گرفته، استفاده از مواد غذایی و مکمل هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و موجب مهار طبیعی استروژن می شوند، می تواند موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه شود. به این ترتیب، ویتامین های E و D که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، می توانند مانع تشکیل و رشد سلول های بدخیم در بدن شوند، برای مثال استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین D، همچون شیر، ماست، پنیر و …، می تواند از بروز سرطان سینه جلوگیری کند. در ادامه به معرفی مواد غذایی موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه پرداخته شده است:
میوه ها و سبزیجات
از آنجایی که میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هستند، موجب خنثی شدن رادیکال های آزاد ایجادکننده سرطان شده و از بروز آن جلوگیری می کنند. براساس مطالعات صورت گرفته، احتمال ابتلا به سرطان سینه قبل از یائسگی، در زنانی که روزانه بیش از 5 وعده میوه و سبزیجات استفاده می کنند، تا 23 درصد کاهش پیدا می کند. علاوه بر این، براساس مطالعه دیگری، داشتن رژیم غذایی غنی از سبزیجات موجب کاهش 56 درصدی احتمال ابتلا به سرطان سینه می شود. همچنین مصرف طولانی مدت میوه ها و سبزیجات حاوی کاروتنوئیدها در پیشگیری از سرطان سینه مؤثر است. برای مثال، مصرف هویج به دلیل داشتن بتاکاروتن موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه بعد از یائسگی می شود. و مصرف کلم پیچ و خانواده آن، به دلیل داشتن لوتئین، باعث محافظت از موش ها در برابر سرطان پستان شده است؛ ترکیبات موجود در گل کلم و خانواده آن، موجب تجزیه استروژن به شکل های غیرسرطان زای آن می شود. گوجه فرنگی نیز به دلیل داشتن لیکوپن مانع رشد و توسعه سلول های سرطانی می شود.
قارچ
قارچ به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ال-ارگوتیونئین از بدن در برابر سلول های سرطانی محافظت می کند. براساس مطالعه ی صورت گرفته در سال 2010، مصرف منظم قارچ موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی که در مرحله پیش یائسگی قرار داشتند، می شود.
جوانه بروکلی
این ماده غذایی حاوی مقادیر زیاد سولفورمان است؛ این آنتی اکسیدان موجب تخریب سلول های سرطانی شده و مانع از رشد آنها می شود.
دانه های انار
دانه های انار به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و الاژیک اسید، موجب مهار آنزیم های مؤثر بر رشد و پیشرفت سرطان سینه می شوند.
عدس
براساس مطالعه صورت گرفته در سال 2009، مصرف عدس و سایر حبوبات، به دلیل داشتن فولات، فیبر و سایر مواد مغذی، موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه می شود.
گردو
مصرف گردو، به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان و فیتواسترول ها، مانع رشد و پیشرفت توده های سرطانی سینه می شود.
بلوبری
این ماده غذایی به دلیل داشتن ویتامین C و A، از تشکیل سلول های سرطانی جلوگیری کرده و موجب مرگ آنها می شود.
ماهی سالمون
این ماده غذایی سرشار از ویتامین D است که مانع از سرطانی شدن سلول ها می شود. همچنین ماهی ها و دانه های روغنی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند و از بدن در برابر سرطان سینه محافظت می کنند.
روغن زیتون
روغن زیتون حاوی اسیدهای چرب امگا 9 است و مصرف آن موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه می شود.
اسفناج
براساس مطالعه ای در سال 2011، مصرف مواد غذایی حاوی فولات (ویتامین B9)، همچون اسفناج، موجب کاهش 40 درصدی احتمال ابتلا به سرطان سینه می شود. در واقع، ویتامین های گروه B، مانع از تغییر DNA و بروز سرطان شوند.
تخم مرغ
مصرف تخم مرغ به دلیل داشتن کولین، موجب کاهش 24 درصدی احتمال ابتلا به سرطان سینه می شود.
ویتامین E
مصرف این ویتامین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی، مانع فعالیت رادیکال های آزاد و تخریب سلول های چربی شده و موجب القای آپوپتوزیز در سلول های سرطانی سینه می شود. به این ترتیب ویتامین های A، گروه B ، C، D و E در پیشگیری از سرطان مؤثر هستند.