مطالب آموزشی

چغندر سفید یا چغندر قرمز کدامیک بهتر است؟

با شروع فصل سرما بازار مصرف انواع چغندر سفید و چغندر قرمز داغ می شود. اما معمولا افراد برای انتخاب ما بین خواص این دو دچار تردید می شوند. این که کدام چغندر از خواص بیشتری برخوردار است.

تفاوت چغندر سفید و چغندر قرمز

اگر چه مهم ترین تفاوت ما بین این دو رنگ است اما تمایزها به همین جا ختم نمی شود. حتی در پخت هم دست شما برای آماده سازی انواع غذا و مخلفات با چغندر قرمز یا همان لبو بازتر است. در حالیکه چغندر سفید بعلت دارا بودن طعم شیرین اکثرا به پخت تنها ختم می شود. مزاج چغندر سفید گرم و تر بوده ولی مزاج چغندر قرمز یا همان لبو معتدل است. بهتر است برای انتخاب گزینه مصرفی تان، علاوه بر روش پخت به موارد دیگری همچون خواص و عوارض آن دقت کرده و با توجه به شرایط بدنی خود آنها را انتخاب نمایید.

 

خواص

مسلما هر دو چغندر از خواص مخصوص به خود برخوردارند. اما برخی از خواص لبو یا چغندر قرمز متمایز از چغندر سفید است. به عنوان مثال برخی از مهم ترین خواص لبو قرمز عبارتند از:

• منبعی غنی از فولات و بتائین و موثر در خونسازی

• غنی از ویتامین های خانواده B و موثر در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

• تنظیم کننده قند خون و سطح انرژی بدن

 

برخی از مهم ترین خواص چغندر سفید عبارتند از:

• ملین قوی و بهبود دهنده حرکات دستگاه گوارش

• دفع کننده اسید اوریک بدن

• اشتها آور

 

اما برخی از خواص لبو قرمز با خواص چغندر سفید یکسان است و از این حیث می توانند به عنوان جایگزین یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند. این خواص شامل:

• بهبود فشار خون و سلامت قلب و عروق

• تقویت سلول های عصبی و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و فراموشی

• کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن

 

مضرات و عوارض

چغندر سفید فاقد کلسترول و مقادیر بسیار کمی چربی است. یک فنجان چغندر خام حاوی13 گرم کربوهیدرات، متشکل از 19/9 گرم قند و 8/3 گرم فیبر غذایی است. بنابراین بهتر است افراد دیابتی از مصرف چغندر سفید خودداری کنند.

 

• تغییر رنگ ادرار به قرمز و یا صورتی که در افراد با سطح آهن پایین بعنوان بتوریا شناخته می شود.

• چغندر غنی از اگزالات است و در افراد با سابقه سنگ کلیه می تواند باعث ایجاد سنگ های کلیوی از نوع اگزالاتی شود.

• در برخی از افراد با واکنش آلرژیک به آن می تواند باعث بروز کهیر، بثورات پوستی، خارش و لرز شود.

• مصرف لبو یا چغندر قرمز می تواند باعث بروز مدفوع قرمز یا سیاه رنگ شود. دقیقا همانند شرایط وجود خون در مدفوع.

• افرادی که مبتلا به فشار خون پایین هستند ممکن است بعد از مصرف زیاد آن دچار حالت افت قند خون شوند.

• افراد مبتلا به مشکلات دستگاه گوارش و معده بایستی از خوردن چغندر اجتناب کنند چرا که می تواند باعث بروز نفخ و گرفتگی عضلات شکم شود.

• افرادی که دارای سطح قند خون ناپایدار هستند بعلت دارا بودن شاخص گلیسمی متوسط رو به بالا در چغندر قند باید از مصرف آن خودداری کنند.

• بهتر است از مصرف چغندر در دوران بارداری خودداری شود. چرا که وجود بتائین و نیتریت در چغندر ممکن است بر روی مادران باردار و حتی جنین تاثیر بگذارد.

• از آنجایی که چغندر دارای مقادیر بالایی اگزالات است می تواند در ایجاد حملات نقرس و درد شدید مفاصل دخیل باشد.

• چغندر سرشار از فلزات مختلفی مانند مس، آهن، منیزیم و فسفر است. با مصرف زیاد چغندر، این فلزات می توانند در کبد جمع شده و به کبد و پانکراس آسیب برسانند.

در نهایت اگرچه فواید و عوارض در چغندر وجود دارد ولی می توان با به اندازه مصرف کردن، آنها را تا حدودی مدیریت نمود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *