یک میوه خوشمزه، زیبا و خوش طعم است. زمانی که گیلاس میخورید به غیر از طعم آن میتوانید از مزایایی که برای بدن دارد نیز استفاده کنید.
این میوه خوشمزه سرشار از آنتی اکسیدانهاست و میتواند مزایای زیادی همچون بهبود بی خوابی، درد مفاصل و آب کردن چربی شکمی را به همراه داشته باشد.
۱۱ خاصیت گیلاس
با توجه به اینکه در فصل میوه گیلاس هستیم در ادامه با برخی از خواص این میوه شگفت انگیز آشنا شوید:
-
گیلاس و دیابت
گیلاس شیرین شاخص گلیسمی بسیار پایینی دارد ( شاخص گلیسمی این میوه حدود ۲۲ است). این مقدار حتی از شاخص گلیسمی زردآلو(۵۷)، انگور(۴۶)، بلوبری(۴۰ ) یا آلو(۳۹) پایینتر است. همین امر موجب میشود گیلاس یک میان وعده مغذی برای افراد دیابتی باشد.
-
خاصیت آرام بخش گیلاس
آیا شما نیز جزو افرادی هستید که خواب راحتی در شب ندارند؟ آب گیلاس میتواند بهترین درمان برای شما باشد. آب گیلاس را حدود ۳۰ دقیقه بعد از بیدار شدن از خواب و ۳۰ دقیقه قبل از وعده غذایی عصر بنوشید.
مطالعات انجام شده نشان میدهد افرادی که این میوه خوشمزه را به صورت منظم مصرف میکنند سطح ملاتونین بالایی خواهند داشت. همانطور که میدانید گیلاس منبع خوبی از ملاتونین است و همین امر به بهبود چرخه خواب و داشتن خوابی راحت کمک میکند.
-
کاهش وزن با گیلاس
محققان دریافته اند موشهایی که از گیلاس ترش تغذیه شده اند اضافه وزن زیادی نداشته اند. این موضوع نشان می دهد که خوردن گیلاس به آب شدن چربیهای شکمی کمک میکند.
-
سلامت مغز با خاصیت های گیلاس
انجمن آلزایمر، گیلاس را به عنوان یک ماده خوشمزه و افزایش دهنده حافظه دسته بندی کرده است زیرا این میوه سرشار از آنتی اکسیدانهاست.
-
خواص گیلاس برای قلب
گیلاس میتواند مزایای زیادی برای سیستم قلبی-عروقی فراهم اورد. آنتوسیانین (رنگدانه ای است که باعث قرمز شدن گیلاس میشود) ممکن است PRAP را فعال کند که در تنظیم ژن های درگیر در متابولیسم چربی و گلوکز نقش دارد. همین امر خطر افزایش کلسترول، افزایش فشار خون و دیابت را کاهش میدهد.
-
خاصیت های ضد پیری گیلاس
آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد در بدن مبارزه میکنند. این رادیکالهای ازاد باعث پیری افراد میشوند. نوشیدن یک لیوان آب گیلاس فرآیند پیری را کندتر میکند. آب گیلاس یک درمان جایگزین برای سایر شرایط پوستی است.
-
خواص گیلاس برای نقرس
خوردن گیلاس خطر ابتلا به حملات نقرس را تا ۳۵ درصد کاهش میدهد. بیمارانی که مبتلا به نقرس بودند و در طول دوره دو هفته ای گیلاس مصرف کردند ۳۵ درصد کمتر از سایرین به این حملات مبتلا شدند. محققان بر این باورند که مصرف گیلاس یا عصاره آن میتواند حملات نقرس را کاهش دهد.
-
کاهش درد عضلات با مصرف گیلاس
نیم یا یک پیمانه گیلاس ترش یا یک پیمانه آب گیلاس میتواند التهاب عضلات و درد آن را کاهش دهد. گروهی از دوندههای ماراتن که دوبار در روز آب گیلاس نوشیده بودند درد کمتری در عضلات خود تجربه کردند.
-
گیلاس و کاهش کلسترول خون
همانطور که میدانید گیلاس پتاسیم بالایی دارد و همین امر به تنظیم فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون کمک میکند. فیتوسترولها در گیلاس به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک میکند.
-
خواص گیلاس برای درد مفاصل
درد و ناراحتی ناشی از مفاصل متورم با کمک آب گیلاس و مصرف آن کاهش پیدا میکند.
-
گیلاس و پیشگیری از سرطان روده
موادی که در گیلاش ترش وجود دارد میتواند تشکیل مواد سرطان زا را کاهش دهد.
محققان گیلاس ترش را به همبرگرهای گوشتی اضافه کردند. محتوای چربی این ماده بسیار کمتر بود. بافت گیلاس نه تنها میتواند بدتر شدن اکسیداسیون چربی گوشت را کندتر کند بلکه تشکیل آمینهای آروماتیک هتروسیکلیک را نیز کاهش میدهد.
ویتامین ها و جدول ارزش غذایی گیلاس
«با ارزش غذایی گیلاس آشنا شوید»
کالری | پروتئین | کربوهیدرات | چربی | |
کیلوکالری | گرم | گرم | گرم | مقدار |
۵۰ | ۱.۰۰ | ۱۲.۱۸ | ۰.۳۰ | ۱۰۰ گرم |
ویتامین های موجود در ۱۰۰ گرم گیلاس رسیده:
- اسید فولیک ۸ میکروگرم
- نیاسین ۰.۴۰۰ میلی گرم
- پیریدوکسین ۰.۰۴۴ میلی گرم
- ریبوفلاوین ۰.۰۴۰ میلی گرم
- تیامین ۰.۰۳۰ میلی گرم
- ویتامین (C) سی ۴۳ میلی گرم
- ویتامین (A) آ ۱۲۸۳ یکای بینالمللی