مطالب آموزشی

چرا شیرینی باعث افزایش وزن می شود؟

چرا شیرینی باعث افزایش وزن می شود؟

شیرینی از خوراکی‌های مرسوم در انواع مراسم‌ها است. از پذیرایی میهمانان گرفته تا استفاده از آن در جشن‌ها، عروسی‌ها، مناسبت‌های شاد مذهبی و فرهنگی، دورهمی‌های خانوادگی و عید و بازدید و غیره از آن استفاده می‌شود. اما در این میان باید گفت شیرینی مواد خوراکی است که اغلب حاوی مقادیر زیادی شکر، آرد تصفیه شده و چربی و روغن می‌باشد. افزایش وزن با خوردن شیرینی در صورتی که مدیریت نشود، یک اتفاق غیر قابل انکار است.

این دسته مواد غذایی معمولا کالری بالایی دارند. برای مثال، ۱ کیک شکلاتی بزرگ می‌تواند بیش از ۲۲۰ کالری داشته باشد. ورود این حجم از انرژی به بدن می‌تواند به خودی خود در دراز مدت منجر به چاقی شود. به همین خاطر است که بسیاری از افرادی که چاق هستند، حتما در خوردن تنقلات به خصوص شیرینی‌ها به این مشکل دچار می‌شوند. این واقعه در مناسبت‌های عید نوروز نیز بیشتر دیده می‌شود و دلیل آن را می‌توان به راحتی در پرخوری یافت.

مصرف غذاهای ترش یا شیرینی منجر می‌شود تا ذائقه افراد به آن عادت کرده و در نتیجه در صورت عدم استفاده از این مواد خوراکی، طعم غذا برایشان ناخوشایند شود. این مورد هم در بسیاری از کیس‌های افزایش وزن با خوردن شیرینی دیده شده است. کسانی که از نظر ژنتیکی یا محیطی در حالتی زندگی می‌کنند که مستعد چاقی هستند، بایستی در خوردن این نوع مواد خوراکی احتیاط کنند. چراکه در سنین بالا عواقبی مانند بیماری‌های قلبی – عروقی را در پی خواهد داشت.
علل افزایش وزن با خوردن شیرینی

گفتیم که خوردن شیرینی و سایر تنقلات از جمله علل مهم در افزایش وزن افراد می‌اشد. دلایل مختلفی را می‌توان برای افزایش وزن با خوردن شیرینی بیان کرد که برخی از آنها به شرح زیر می‌باشند:

در حالت کلی شیرینی جات و مواد خوراکی مشابه آن، از جمله غذاهایی هستند که پرکالری بوده و می‌توانند در صورت منجر به افزایش وزن با خوردن شیرینی در حجم زیاد همراه باشند.
در صورتی که از شکلات نیز در شیرینی استفاده شده باشد، این ماده می‌توند کالری و چربی بالایی را به بدن شما اضافه کند. همچنین باید بدانید که بیشتر شیر و شکلات‌های سفید که به صورت تجاری تولید می‌شوند دارای قند افزوده بالایی هستند. به همین علت مصرف بیش از حد آن می‌تواند به راحتی منجر به چاقی شود.
برای کسانی که به صورت ژنتیکی مستعد چاقی هستند، اثر مصرف شیرینی می‌تواند با دیابت همراه باشد که ابتلا به آن قادر است تا به انواع مشکلات از جمله آب مروارید، نارسایی کلیه، سکته مغزی یا قلبی و غیره منجر شود.
عامل دیگری که موجب افزایش وزن با خوردن شیرینی خواهد شد، عدم ایجاد حس سیری است. شما با خوردن وعده‌ای از شیرینی، برای مدت کوتاهی احساس سیری می‌کنید اما این بازه زمانی بسیار کم است و به سرعت گرسنه خواهید شد. به همین خاطر دوباره سراغ این نوع مواد خوراکی رفته و آن را میل می‌کنید که این کار منجر به افزایش میزان مصرف مداوم و در نتیجه چاقی می‌شود.
خوردن شیرینی به علت وجود شکر می‌تواند اعتیاد آور باشد و یکی از دلایل اینکه افزایش وزن با خوردن شیرینی رخ می‌دهد، همین مورد است. در همین راستا بهتر است بدانید که شیرینی‌جات می‌توانند منجر به ایجاد احساس خوشایند و نیز ترشح ماده‌ی دوپامین در سطح مغز شده و فرد را به خوردن بیشتر تشویق می‌کند. این عاملی است که می‌تواند در افزایش چربی و پرخوری به ویژه کودکان و نوجوانان در موارد زیادی رخ دهد.
به طور کلی به کیک‌‌ها و شیرینی‌ها، قندهای ساده گفته می‌شود که چاق کننده هستند. به همین خاطر است که باید از قندهای پیچیده مانند خرما، عسل و کشمش استفاده شود. چراکه برخلاف قند ساده، روند هضم آنها راحت‌تر است. افزایش وزن با خوردن شیرینی در اثر هضم طولانی‌تری نیز رخ می‌دهد.
غالب شیرینی‌ها دارای میزان شکر بیش از ۸ گرم هستند که میزان آن بیش از حد است.
همچنین اضافه کردن برخی از انواع شکر مانند ساکاروز، مالتوکسترین، مانیتول، سوربیتول، عسل، شربت ذرت و یا دکستروز می‌تواند منجر به افزایش شکر در این مواد شود.
بخش دیگری از عوامل چاق کننده در این ماده، روغن‌ها هستند که می‌توانند منجر به چربی‌های اشباع، کلسترول خون و بیشتر شدن آن شوند.

افرادی که چاق هستند، در طول زمان بیشتر از نیاز خود کالری مصرف کرده‌اند و به علت بی‌تحرکی یا کم فعالیتی، گلیکوژن آنها سوزانده نشده است. این نوع پدیده باعث می‌شود تا هرچقدر مواد خوراکی مصرف کنند، تبدیل به چربی شده و در بدن و بافت‌های آنها ذخیره شود.

‫۰/۵ ‫(۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید