مطالب آموزشی

پروتئین گیاهی + ۸ بهترین منبع غنی از پروتئین

همانطور که می دانید گیاهان معمولا منبع غنی از پروتئین نیستند. اما اگر از افراد گیاهخوار سوال کنید به شما خواهند گفت که لوبیا، بقولات و حتی سبزیجاتی با برگ سبز دارای درشت مغذی‌های زیادی هستند و می توانند بدن شما را سالم نگه دارند.

مصرف چنین گیاهانی به جای گوشت می تواند بدن را سالم تر نگه دارد و ردپای کربن را کاهش دهد. از آنجایی که بیشتر گیاهان سرشار از پروتئین نیستند( این موضوع بدین معنی است که آن ها همه اسیدهای آمینه ضروری را ندارند) اضافه کردن غلات تکمیلی شما را مطمئن می سازد که طیف مورد نیاز را دریافت می کنید.

در این مقاله ۸ گیاهی را معرفی می کنیم که پروتئین بالایی دارند.


  1. لوبیای لیما

بهترین منبع گیاهی پروتئین

لوبیای لیمای تازه چیزی نیست که بتوانید در همه سوپرمارکت ها پیدا کنید اما اگر آن را پیدا کنید و مصرف نمایید می توانید از مزایای موجود بهره مند شوید. این گیاه که دمای بالا را دوست دارد و در تابستان های گرم رشد می کند پروتئین خوبی وارد بدن خواهد کرد.

تنها یک پیمانه از لوبیای لیما می تواند ۱۰ گرم از درشت مغذی‌های ایجاد کننده عضله و نیز فیبر و پتاسیم را برای سلامت قلب فراهم آورد. لوبیای لیما را بپزید، روی سالاد بریزید، با سیر تفت دهید یا آن را به همراه سایر مواد غذایی میل کنید.


  1. دانه آفتابگردان

دانه آفتابگردان سرشار از پروتئین است. این ماده علاوه بر اینکه پروتئین مورد نیاز بدن را فراهم می کند (یک چهارم پیمانه از آن حدود ۶ گرم پروتئین وارد بدن می کند) سرشار از اسید لینولئیک نیز هست و می تواند به کاهش وزن کمک کند.

این ماده منبع غنی از ویتامین E و سلنیم است و می تواند پوست شادابی برایتان به ارمغان بیاورد. دانه های آفتابگردان را به جوی دوسر، کوکی ها، مافین ها، سالاد و پستو اضافه کنید.

  1. کلم بروکلی

بهترین منبع گیاهی پروتئین

کلم بروکلی یک ماده فوق العاده است. این ماده نه تنها فیبر و پروتئین خوبی دارد (یک پیمانه از آن ۲.۵ گرم فیبر و ۲.۵ گرم پروتئین وارد بدن می کند) بلکه منبع خوبی از مواد مغذی گیاهی و ویتامین C است و همین امر می تواند به بهبود سیستم ایمنی و مبارزه با بیماری هایی همچون سرطان به شما کمک کند.

شما می توانید این کلم را در سوپ‌های خود پوره کنید یا ان را به صورت خام مصرف نمایید. برای اینکه مواد مغذی آن را حفظ کنید از پختن بیش از حدش خودداری نمایید.


  1. سویای آماده شده(Edamame)

بهترین منبع گیاهی پروتئین

دانه های سویای ارگانیک و طبیعی می توانند پروتئین خوبی وارد بدن کنند. با وجود تمامی نه اسید آمینه ضروری که در ان وجود دارد، سویا نزدیک ترین منبع به منابع پروتئینی حیوانی است.

یک دوم پیمانه از سویا می تواند ۱۰ گرم پروتئین وارد بدن کند و دانه های سبز آن سرشار از isoflavones و اسیدهای چرب امگا۳ است و می تواند خطر حملات قلبی و نشانه‌های یائسگی را کاهش دهد.

سویای ارگانیک را به حمص یا سایر موارد غذایی اضافه کنید. آن را با کمی نمک تفت دهید.


  1. مارچوبه

بهترین منبع گیاهی پروتئین

مارچوبه سه گرم پروتئین و سه گرم فیبر به ازای هر پیمانه وارد بدن می کند و تنها ۲۷ کالری دارد.

این ماده همچنین فولات، اینولین را برای داشتن قلب و سیستم گوارش سالم وارد بدن می کند و می تواند از سیستم گوارش و روده محافظت کند. شما می توانید این ماده را در سالادهای خود اضافه کنید.


  1. نخودفرنگی

بهترین منبع گیاهی پروتئین

این ماده که در اواخر بهار به دست مشتری می رسد پروتئین خوبی دارد (یک دوم پیمانه از آن می تواند ۴ گرم پروتئین وارد بدن کند). این ماده همچنین در برگیرنده فولات، فیبر و نیز ویتامین C است.

نخود فرنگی تازه را بر روی سالاد و پاستای خود بریزید و از طعم و مزایای ان لذت ببرید. همچنین می توانید از این گیاه در سوپ های خود استفاده کنید.

  1. لوبیا چشم بلبلی

بهترین منبع گیاهی پروتئین

این نوع از لوبیا دارای پروتئین خوبی است. یک چهارم پیمانه از آن حدود ۱۰ گرم پروتئین وارد بدن می کند. بر اساس مطالعات انجام شده، نخودفرنگی و لوبیا می تواند شما را بیشتر از گوشت سیر نگه دارد. این ماده سرشار از فیبر است و همین امر باعث بهبود سیستم گوارش بدن می شود.

لوبیا چشم بلبلی در برگیرنده فولات، تیامین و ویتامین B است و همین امر به تبدیل غذا به سوخت مورد نیاز بدن کمک می کند. شما می توانید آن را به همراه سبزیجات دیگر میل کنید.


  1. کلم پیچ

بهترین منبع گیاهی پروتئین

زمانی که صحبت از سبزیجاتی با برگ سبز به میان می اید، کلم پیچ به عنوان منبع غنی از پروتئین خودنمایی می کند. یک پیمانه از آن می تواند نیاز روزانه شما به ویتامین A را تامین کند و ویتامین K را برای ساخت استخوان‌ها فراهم سازد.

علاوه بر این، کلم پیچ منبع خوبی از کلسیم است. آن را بر روی سالاد خود بریزید، در پستوی خود پوره کنید، آن را بپزید و بر روی پیتزای خود مورد استفاده قرار دهید.
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *