مطالب آموزشی

منابع ال آرژنین

ال آرژنین ترکیبی شگفت‌انگیز است که در واقع نوعی اسید آمینه محسوب می‌شود. L-arginine در بدن انسان ساخته شده و از رژیم غذایی نیز قابل دریافت است. کمبود ال آرژنین نادر است اما احتمال دارد در افراد مسن، افراد مبتلا به برخی بیماری‌ها و بعضی ورزشکاران حرفه‌ای دیده شود زیرا در این موارد نیاز بدن انسان به آمینو اسیدها بیشتر می‌شود. در این صورت می‌توان از قرص ال آرژنین کمک گرفت. قیمت مکمل ال آرژنین بسته به برند و ایرانی و خارجی بودن آن متفاوت است. برای اینکه با منابع غذایی ال آرژنین بیشتر آشنا شوید، ادامه این مطلب را مطالعه نمایید.
فواید ال آرژنین و مقدار مصرف روزانه آن

ال آرژنین یک اسید آمینه غیر ضروری است که به دلیل بهبود جریان خون و پیشگیری از تجمع پلاکت در جلوگیری و درمان بیماری‌های قلبی نقش دارد. مکمل ال آرژنین بیش از همه مورد استفاده ورزشکاران قرار می‌گیرد زیرا در ساخت بلوک‌های پروتئین موثر است و عضله‌سازی را بهبود می‌بخشد. این آمینو اسید همچنین در تامین انرژی و کاهش درد عضلانی پس از ورزش نیز نقش دارد. یکی دیگر از مهم‌ترین فواید مصرف ال آرژنین تحریک هورمون رشد است؛ به طوری‌که برای افزایش قد در کودکان و نوجوانان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دوز پیشنهاد شده مصرف روزانه برای ال آرژنین در منابع مختلف متفاوت ذکر شده است. اما به طور کلی پیشنهاد می‌شود که بیش از ۹ گرم در روز مورد استفاده قرار نگیرد تا از عوارض گوارشی احتمالی ممانعت به عمل آید.
منابع غذایی ال آرژنین

اگر به هر دلیل ال آرژنین بدن شما در سطح پایین قرار دارد و ضمنا مایل به استفاده از مکمل‌های بدنسازی نیز نیستید، می‌توانید از غنی‌ترین منابع حاوی ال آرژنین که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم، استفاده نمایید:
استیک گوشت گوساله

در میان همه گوشت‌ها به نظر می‌رسد که استیک دارای بیشتری میزان ال آرژنین باشد. ۳ اونس ال-آرژنین (معادل با ۲۸ گرم) ۲۴ گرم پروتئین را برای بدن فراهم کرده و در عین حال ۱۹۵۴ میلی‌گرم ال آرژنین دارد. در خوردن استیک مراقب چربی‌های اشباع شده آن باید باشید زیرا برای بدن به شدت مضر هستند. طبق نظر پزشکان بهتر است مصرف گوشت قرمز به ۱ یا ۲ بار در هفته محدود شود. البته افرادی که مشکلات قلبی یا کلسترول بالا دارند لازم است تا بیش از ۱ بار در هفته از گوشت قرمز از جمله استیک استفاده نکنند.
گوشت بوقلمون

در هر 28 گرم از گوشت بوقلمون بدون چربی 1953 میلی‌گرم ال آرژنین وجود دارد. این مقدار بوقلمون همچنین دارای 27 گرم پروتئین بوده و حاوی مقادیر قابل توجهی از زینک (روی) و ویتامین B12 است. به طور کلی ال آرژنین در غذاهای پرپروتئین به وفور یافت می‌شود.
گوشت مرغ

یکی دیگر از غنی‌ترین منابع غذایی ال آرژنین گوشت مرغ است. ۲۸ گرم سینه مرغ پخته شده ۱۸۴۳ میلی گرم داشته و ۲۷ گرم پروتئین نیز دارد. گوشت مرغ نیز منبع خوبی از ویتامین ب ۱۲ است.
پنیر توفو

½ فنجان توفو ۱۷۲۵ میلی گرم آرژنین به علاوه ۲۲ گرم پروتئین دارد. پنیر توفو همچنین منبع خوبی از عنصر کلسیم بوده و ۶۶% از نیاز روزانه به این ماده معدنی را برطرف می‌کند. بنابراین برای سلامت استخوان و مفاصل نیز مفید است.
لوبیا سویا

فقط گوشت و مواد لبنی منابع غذایی ال آرژنین نیستند. ½ فنجان سویای بوداده خشک شده نیز 1428 میلی گرم L-arginine دارد. به طور کلی حبوبات منبع خوبی از پروتئین و اسیدهای آمینه هستند. حبوبات همچنین حاوی مقدار قابل توجهی فیبر بوده و برای دستگاه گوارش نیز مفید هستند.
ماهی تن از منابع غذایی ال آرژنین

در هر ۲۸ گرم ماهی تن ۱۴۲۰ میلی‌گرم ال آرژنین وجود دارد. اگر می‌خواهید بدون مصرف بیش از حد گوشت قرمز آرژنین دریافت کنید، ماهی تن گزینه خوبی است. عدم استفاده از گوشت‌های فرآوری شده و پرچرب می‌تواند چربی‌های اشباع و سدیم را در بدن کاهش دهد.
تیلاپیا

در هر ۲۸ گرم تیتاپیا ۱۳۵۲ میلی‌گرم ال آرژنین وجود دارد. این مقدار تیلاپیا ۲۲ گرم پروتئین داشته و ۱۰۹ کالری را برای بدن تامین می‌کند. همانند ماهی تن، تیلاپیا نیز جایگزین خوبی برای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده می‌تواند باشد. اگر می‌خواهید مصرف چربی‌های اشباع را کاهش دهید، تیلاپیا گزینه خوبی به شمار می‌آید.

‫۰/۵ ‫(۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید