سیب به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان، همچون ویتامین C، E، B12، B2، B1، A، K، نیاسین، بیوتین، اسید فولیک، کولین، پکتین و آنتی اکسیدان های پلی فنول، خواص زیادی برای بدن دارد. همچنین پوست آن به دلیل داشتن کاروتن، فواید زیادی برای بدن دارد. مصرف این میوه موجب افزایش متابولیسم بدن، تنظیم قند خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش سلامت استخوان ها و دندان ها، کمک به سلامت پوست و بهبود سلامتی قلب می شود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، تریترپنویید موجود در پوست سیب، موجب نابودی سلول های سرطانی شده، رشد آن ها را متوقف می کند، و از ابتلا به سرطان سینه، سرطان کبد و سرطان کولون جلوگیری می کند. نتایج مطالعات نشان داده است که مصرف سیب همراه با پوست، باعث بهبود عملکرد ریه شده و احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی همچون آسم را کاهش می دهد. در ادامه به معرفی چند مورد از خواص شگفت انگیز و معجزه آسای سیب پرداخته شده است:
• حفظ سلامتی بدن
فروکتوز و آنتی اکسیدان های موجود در سیب با بهبود متابولیسم بدن موجب کاهش سرعت جذب قند می شوند، همچنین، آنتوسیانین موجود در این میوه، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. بر اساس مطالعه ای که در این زمینه صورت گرفته، مصرف سیب بیشتر باعث کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 می شود. بنابراین مصرف این میوه برای همه افراد، به ویژه افراد مبتلا به دیابت، مفید است و به تنظیم قند خون آن ها کمک می کند. علاوه بر این، فیبر پکتین موجود در این میوه، باعث کاهش میزان کلسترول بد در خون و کاهش سرعت اکسیداسیون آن می شود، در نتیجه از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، مصرف سیب به دلیل داشتن آنتی اکسیدان کوئرستین، باعث کاهش التهاب در بدن می شود. بر اساس مطالعات صورت گرفته، خوردن و حتی بو کردن سیب، موجب کاهش فشار خون می شود و مصرف آن برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مفید است.
• کاهش وزن
فیبر موجود در این میوه باعث احساس سیری شده و با کاهش ریزه خواری، موجب کاهش میل به غذاهای چرب و شیرین شده، و در نتیجه جذب چربی اضافی را کاهش داده و به کاهش وزن کمک می کند.
• بهبود مشکلات گوارشی
فیبر پکتین که در این میوه وجود دارد، با جذب آب از دستگاه گوارش به صورت ژله در آمده و باعث بهبود عملکرد روده ها و کمک به هضم و دفع می شود، در نتیجه به رفع اسهال و یبوست کمک می کند، همچنین، اسید مالیک موجود در این میوه به هضم راحت تر غذا کمک می کند.
• تقویت استخوان ها و دندان ها
در پوست سیب، فلاونوئیدی به نام فلوریزین وجود دارد که به دلیل مقابله با التهاب و رادیکال های آزاد، از بروز پوکی استخوان در دوران یائسگی جلوگیری می کند. همچنین مصرف این میوه به سلامت دندان ها و لثه کمک می کند؛ زیرا اسید مالیک موجود در سیب باعث افزایش بزاق و از بین رفتن باکتری های دهان شده، و مواد مغذی موجود در آن، باعث تقویت مینای دندان، مانع از جرم گرفتن دندان ها شده و به طور کلی به سلامت دندان کمک می کند. بر اساس مطالعات صورت گرفته، گاز زدن سیب، به دلیل بافت رشته ای آن، با پاک کردن ذرات باقی مانده لابلای دندان ها، از فساد و پوسیدگی دندان ها و بروز بیماری های لثه جلوگیری می کند و موجب تقویت عضلات فک می شود.
• تقویت مغز
فسفر موجود در سیب باعث تقویت اعصاب و مغز می شود. از سوی دیگر، مصرف آن باعث تولید استیل کولین در بدن شده، در نتیجه باعث تقویت حافظه شده و احتمال بروز آلزایمر را کاهش می دهد.
• تقویت سیستم ایمنی
ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان های موجود در این میوه، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با کاهش میزان استرس اکسیداتیو، از بدن در برابر عوامل بیماری زا محافظت می کنند.
• کمک به سلامتی پوست
مصرف سیب به دلیل داشتن مواد مغذی و ویتامین های مختلف، باعث بهبود مشکلات پوستی همچون خشکی پوست، رنگ پریدگی، ترک خوردگی و بهبود سایر مشکلات پوستی مزمن می شود.