در حالی که قرار گرفتن در معرض آفتاب مزیت های خاص خود را دارد، اما باید و نباید های مهمی درباره ی آن وجود دارد. شما نباید پوست خود را بیش از اندازه لازم در معرض نور آفتاب قرار دهید.
به گفته انجمن سرطان آمریکا، سرطان پوست به شدت در حال افزایش است، در ایالات متحده در هر سال بیش از یک میلیون نفر مبتلا به سرطان پوست تشخیص داده می شود. خوشبختانه می توان از سرطان پوست با محفاظت در مقابل تابش اشعه ماورای بنفش خورشید (UV) جلوگیری کرد.
نوع اشعه UV که پوست را تحت تاثیر قرار می دهد، از نوع اشعه UVA و اشعه UVB است که هر دو به سرطان پوست و ضعف سیستم ایمنی و همچنین پیری زودرس در پوست مربوط هستند. اشعه UVAبه پیری پوست و اشعه UVBعلت اصلی آفتاب سوختگی است.
چند نکته ی مهم که باید به یاد بسپارید:
بیشتر از سایه استفاده کنید: بودن در ساحل زیبای دریا برای هرکسی جذاب است اما به این معنی نیست که نمیتوانید از یک چتر بزرگ برای محافظت در برابر نور آفتاب استفاده کنید.
مراقب آفتاب سوختگی باشید : رنگ پوست شکم یا باسن خود را با پوست ساعد خود را مقایسه کنید تا متوجه شوید که چگونه نور ماوراء بنفش پوست را خشک و پیر می کند.
مرتب از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید: (شما می توانید به نور خورشید اجازه دهید که به صورت، بازوها، پشت و پاها بین ده تا پانزده دقیقه در روز و سه بار در هفته بتابد، که برای تولید ویتامین D مورد نیاز بدن کافی است.)
استفاده از کرمهای ضد آفتاب : کرم های ضد آفتاب با SPF (فاکتور محافظت در برابر آفتاب) حداقل ۱۵ ، از ۹۳ درصد از اشعه UVBمحافظت می کند. SPF 30 تا ۹۷ درصد از اشعه UVBمحافظت می کند. اما ضد آفتاب ها نمی توانند تمام اشعه های مخرب را مسدود کنند.
مراقب محصولات ضد آفتاب باشید : برخی از لوسیون های برنزه کننده حاوی ضد آفتاب نیستند همچنین برخی از محصولاتی که انها را به اسم ضد آفتاب می خرید در واقع هیچ ماده ضد آفتابی ندارند پس بههوای آنها بدن خود را به خورشید نسپارید؛ برچسب محصولات ضد آفتاب را بررسی کنید و یا از برندهای معتبر خرید کنید.
اوضاع را بدتر نکنید : اگر تاول های کوچک ناشی آفتاب سوختگی توسعه می یابند، آنها را تنها بگذارید. دستکاری تاول ها خطر تبدیل باکتری به زخم را دارد.
اگر دچار افتاب سوختگی بر روی پوست خود شده اید از نوشیدن زیاد مایعات پس از سوختگی مطمئن شوید. همچنین می توانید دستور زیر را امتحان کنید :
کوکتل چای سبز
به دلیل خاصیت ضد باکتری، آنتی اکسیدان و ضد التهاب چای سبز می توان آن را بنوشید و یا با اعمال موضعی آن برای محافظت پوست از آسیب های اشعه UV استفاده کرد.
برای تهیه کوکتل چای سبز از دستور زیر استفاده کنید:
- ۲ فنجان آب جوشیده
- ۲ قاشق چای خوری برگ چای سبز
- ۲ قاشق چای خوری نعناع ی تازه خرد شده
- ۱ قاشق چای خوری عسل
- ۲ قاشق غذا خوری آبلیموی تازه
برگ چای را در آب جوشیده بریزید و نعناع را به آن اضافه کنید و همچنان به مدت ۱۵ دقیقه آن را نگه دارید. عسل را در چای به هم بزنید و پس از سرد کردن با آبلیو مصرف کنید.