پیازچه یکی از سبزیجاتی است هم به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف می شود. از این سبزی برای خوش طعم و مزه کردن غذا استفاده می شود. اما این گیاه علاوه بر خوش طعم کردن غذا، خواص و فواید زیادی دارد، مانند: کاهش کلسترول و تری گلسیرید، خلط آور، تنظیم فشار خون، جلوگیری از اسهال، شادابی پوست، جلوگیری از سرطان و … . در ادامه به خواص و فواید پیازچه پرداخته شده است:
1- کمک به سلامت چشم ها
پیازچه حاوی مقادیر بالای ویتامین A است که این ویتامین مانع بروز اختلالاتی مانند آب مروارید و زخم های قرنیه می شود. علاوه بر این، مصرف این سبزی باعث تولید پروتئینی به نام ردپسین می شود، شبکیه چشم برای جذب نور بیشتر به این پروتئین نیاز دارد، بنابراین موجب تقویت بینایی می شود.
2- تقویت سیستم ایمنی
پیازچه به دلیل داشتن فلاونوئید، آنتوسیانین و کورستین سبب تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از سرطان می شود. فلاونوئیدها با ترشح آنزیمی که رادیکال های آزاد را کنترل می کند، از آسیب دیدن DNA جلوگیری می کند. این سبزی سرشار از ویتامین A است و ترکیب آن با فلاونوئیدهایی مانند لوتئین و کاروتن، مانع از سرطان ریه می شود.
3- سلامت قلب
پیازچه حاوی مقادیر بالای ویتامین A و C است، این دو ویتامین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از بافت سلولی و DNA محافظت می کنند. همچنین ویتامین C موجود در این سبزی، موجب کاهش فشار خون و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
4- بهبود قدرت استخوان
پیازچه به دلیل داشتن مقادیر بالای ویتامین K و C، موجب تراکم استخوان و بهبود قدرت استخوان ها می شود.
5- بهبود عملکرد عروق
وجود ترکیباتی به نام آلیسین در پیازچه، موجب رفع سفتی عروق و جلوگیری از لخته شدن خون می شود، به این ترتیب احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
6- کنترل دیابت
پیازچه به دلیل داشتن مقادیر بالای گوگرد، موجب کاهش سطح قندخون بدن می-شود و موجب تعادل میزان انسولین در بدن می شود.
7- سلامت سیستم تنفسی
پیازچه به دلیل خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی از بروز عفونت در سیستم تنفسی جلوگیری کرده و موجب درمان عفونت آن می شود.
8- سلامت سیستم گوارشی
پیازچه به دلیل خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از ابتلا به اسهال می شود. همچنین به دلیل داشتن ویتامین C، موجب بهبود هضم و جذب مواد غذایی می شود.
9- کاهش دیسمنوره با پیازچه
پیازچه به دلیل تأثیر گرمایی که بر بدن دارد، موجب کاهش دیسمنوره یا درد قاعدگی می شود.
10- بهبود سلامت پوست
ویتامین C موجود در پیازچه موجب سفید و شاداب شدن پوست و سبب بهبود سلامت پوست می شود.
11- رفع التهاب
پیازچه به دلیل داشتن آکورتسین و آنتی اکسیدان، خاصیت ضدالتهابی و آنتی هیستامین دارد و به رفع التهاب کمک کرده و تورم را کاهش می دهد.
12- جلوگیری از چاقی
طبق مطالعات صورت گرفته، مصرف منظم پیازچه موجب از بین رفتن چربی اضافی بدن و جلوگیری از چاقی می شود.
13- مبارزه با کم خونی
پیازچه به دلیل داشتن مقادیر بالای آهن، که برای تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز ضروری است، و همچنین ویتامین C، که موجب تسهیل جذب آهن می شود، می تواند مانع بروز کم خونی شود.
14- افزایش انرژی
پیازچه به دلیل داشتن آهن و ویتامین C، موجب کاهش احساس خستگی و افزایش انرژی می شود.
15- کاهش آلرژی
پیاز به دلیل داشتن کورستین دارای خاصیت ضدالتهابی است و موجب کاهش واکنش های آلرژیک می شود.
16-ترمیم زخم
پیازچه به دلیل داشتن ترکیبات گوگرد موجب تسریع بهبود زخم ها می شود. همچنین به دلیل خاصیت ضدمیکروبی خود موجب از بین رفتن باکتری های زخم می شود.
17- کاهش فشار خون
ترکیب گوگرد موجود در پیازچه موجب کاهش فشار خون و مهار تجمع پلاکت ها می شود، و از عوارض فشار خون بالا همچون سکته مغزی جلوگیری می کند.
18- سلامت مادر و جنین
پیازچه منبع غنی از اسید فولیک است که مصرف آن در دوران بارداری موجب کاهش احتمال ابتلا به نقص لوله عصبی در نوزادان می شود. علاوه بر این پیازچه حاوی ویتامین B3 و مواد مغذی دیگری است که موجب رشد بهتر جنین و سلامت مادر در طول بارداری می شود.