جو نوعی گیاه است که ارزش غذایی بالایی دارد. در واقع جو یک غلات کامل است که از نوعی گیاه بلند مانند گندم تهیه میشود.
بدلیل ارزش غذایی بالایی که دارد از ارد جو نان تهیه میشود. نان جو فیبر بسیار بالایی دارد که به دلیل وجود مقدار قابل توجه فیبر در نان جو، مصرف آن به بیماران دیابتی که برای تنظیم قندخون خود به فیبر احتیاج دارند توصیه میشود. اما چیزیکه باعث ارزش غذایی نان جو میشوداین است که فیبر در این نان به افرادیکه از یبوست رنج میبرند، توصیه میشود. زیرا این افراد میتوانند نان جو را جایگزین نان گندم کنند تا یبوستشان درمان گردد و به سرطانهای روده(کولن)مبتلا نگردند.
نان جو شامل دارای سبوس است
همچنین این نان دارای سبوس میباشد. وجود سبوس فراوان به این نان نسبت به نانهای دیگر برتری میبخشد. همچنین سبوس موجود در این نان از سفیدشدن موها جلوگیری میکند و باعث تقویت حافظه نیز میگردد. نان جو باعث کاهش کلسترول بد خون میشود. پتاسیم بالایی دارد و به همین علت به بیمارانی که فشارخون بالایی دارند بسیار توصیه میشود.
نان جو کالری کمی دارد
کالری کم نان جو در مقایسه با نان گندم،این نان را در بین افراد چاق و یا افرادیکه رژیم های لاغری دارند، پرطرفدار کرده است. زیرا در فرآیند هضم، این نان آب فراوانی جذب کرده که همین امر به فرد احساس سیری میدهد. همچنین به دلیل خواص مفید نان جو، مصرف آن برای بیماران قلبی و عروقی سودمند است. حاوی ویتامین ب است که در امر خون سازی و آرامش افراد میتواند مفید باشد.
خواص نان جو در بهبود سرطان
به افرادیکه تومورهای سرطانی دارند، مصرف نان جو توصیه میشود. زیرا نان جو حاوی مواد ضد سرطانی میباشد. این نان برای استحکام و تقویت استخوانها نیز بسیار سودمند و انرژی فراوانی دارد. لذا به افرادیکه از خستگی مفرط روزانه رنج میبرند مصرف آن تجویز میگردد. دارای مواد آنتی اکسیدانی قوی است که باعث پاکسازی معده و روده شده و سیستم گوارشی را تقویت میکند. این نان دارای مواد مغذی فراوانی است که این مورد برتری فراوانی نسبت به نانهای دیگر از جمله نان گندم را شامل میشود.در واقع نان جو دارای پروتئین میباشد که ارزش غذایی بالایی را به این نان میدهد. موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد. همچنین کامل بودن این نان باعث کاهش گرسنگی و سیری بلند مدت میشود. لذا مصرف آن به روزه داران در هنگام سحر توصیه میشود.