مطالب آموزشی

فواید دارچین و خاصیت ضد قند آن

دارچین یکی از ادویه هایی است که از دوران باستان تا کنون به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه بوده است. در گذشته دارچین به عنوان ادویه شیرین مورد استفاده قرار می گرفته است. مصرف دارچین همراه با چای موجب کاهش سرماخوردگی و احتقان و درمان اسهال می شود.

این ادویه به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدان قوی، از تخریب زودرس سلول های بدن جلوگیری کرده و به دلیل خواص ضدالتهابی اش موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی می شود. دارچین به دلیل کاهش رشد سلول های سرطانی و ممانعت از تشکیل رگ های خونی در تومور، از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند. همچنین، دارچین دارای خاصیت ضدمیکروبی است و موجب کاهش پوسیدگی دندان ها و بوی بد دهان و کاهش خطر انتقال بیماری های ناشی از باکتری های موجود در مواد غذایی می شود.

کنترل قند خون با دارچین

یکی از خواص دارچین، کمک به کنترل قند خون است. مصرف غذاهای حاوی چربی و قند زیاد، موجب بالا رفتن قند خون می شوند؛ در این هنگام بدن انسولین اضافی ترشح می کند تا از بدن محافظت کند، اگر انسولین تولید شده نتواند میزان قند را کنترل کند، فرد دچار دیابت نوع دو می شود. مصرف دارچین باعث افزایش حساسیت به انسولین در بدن و در نتیجه کاهش قند خون می شود.

علاوه بر این، دارچین با اثر بر روی عملکرد آنزیم های هضم، موجب کند شدن فرایند شکسته شدن کربوهیدارت ها و در نتیجه کاهش میزان گلوکز وارد شده به خون، بعد از مصرف غذا، می شود. همچنین دارچین اثری مشابه انسولین، اما با سرعت آهسته تر، بر روی سلول ها دارد و باعث افزایش جذب گلوکز توسط سلول ها می شود.

 

خواص دارچین

تأثیر دارچین بر دیابت

در رابطه با تأثیر دارچین بر دیابت مطالعات زیادی صورت گرفته و نشان داده است که مصرف دارچین موجب کاهش 10-29 درصدی میزان قند خون ناشتا می شود. مجله پزشکی دیابتی، مصرف دارچین به صورت مکمل را برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید می داند. در پژوهشی که در لندن روی 58 فرد دیابتی انجام شد، یک گروه روزانه داروهای کنترل قندخون دریافت می کردند و گروه دیگر روزانه 2 گرم دارچین مصرف می کردند. بعد از گذشت 12 هفته، قند خون ناشتای گروه دوم که روزانه دارچین مصرف می کردند، به طور معنی داری پایین تر از سطح قند خون گروه دیگری که دارو دریافت می کردند بود.

علاوه بر این براساس نتایج آزمایش، میزان چربی های بدن گروهی که دارچین مصرف می کردند نیز در مقایسه با گروه دیگر، کاهش پیدا کرده بود. مطالعه دیگری در بریتانیا نشان داد که مصرف دارچین به صورت مکمل موجب کاهش قند خون در حالت ناشتا و همچنین بعد از خوردن غذا می شود. علاوه بر این، بر اساس این مطالعه، مصرف دارچین موجب کاهش عوارض دیابت نوع دو می شود. همچنین، در مطالعه دیگری که در امریکا بر روی 22 بیمار دیابتی صورت گرفت، مشخص شد که مصرف دارچین موجب کاهش قند خون ناشتا می شود.

در یک مطالعه بالینی، مشخص شد که مصرف دارچین موجب کاهش سطح قند خون ناشتا و بهبود عملکرد انسولین می شود. در یک پژوهش تکمیلی این نتیجه حاصل شد که بیمارانی که مصرف مکمل دارچین را متوقف کرده بودند، به شرایط قبل از مصرف این مکمل بازگشته بودند.

در کنار تمام فوایدی که این ادویه خوشمزه دارد، مصرف زیاد آن می تواند موجب بروز عوارضی از جمله: آسیب کبدی، افزایش ریسک ابتلا به سرطان، زخم دهان، افت قند خون، بروز مشکلات تنفسی، تداخل با داروهای دیابت، قلب و یا کبد، داشته باشد.

مصرف زیاد دارچین به دلیل داشتن کومارین می تواند موجب سمی شدن کبد و آسیب دیدن آن، افزایش رشد تومورهای سرطانی در ریه، کبد و کلیه ها شود. همچنین مصرف زیاد این ادویه، به دلیل وجود ترکیبات سینامالدهید در برخی افراد ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شوند.

از سوی دیگر مصرف زیاد دارچین می تواند موجب هیپوگلیسمی یا افت قند خون شود، در نتیجه برای کاهش قند خون مربوط به  دیابت عصبی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی، استفاده از این ادویه، برای تمام افرادی که دچار بیماری خاصی نیستند، مفید است. مصرف این ادویه در کنار غذاها، علاوه بر خواص تغذیه ای، باعث خوش عطر و طعم شدن غذا می شود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *