چه اینکه هورمون های شما را بهم بریزند یا خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهند، این ها غذاهای اصلی هستند که زنان به هر قیمتی باید پرهیز کنند.
عموما چیزی به عنوان غذای “خوب” یا “بد” وجود ندارد. در میانه روی هر چیز جای خود را دارد. اما بعضی غذاها نسبت به بقیه برای سلامتی شما بدتر هستند و در صورت امکان باید پرهیز شوند.
برای زنانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستند، به دنبال متعادل کردن هورمون هایشان هستند یا می خواهند از یک بیماری مزمن نجات پیدا کنند، عوارض سلامتی بیشتری وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.
این غذاها به دلیل ایجاد اخلال در باروری یا قرار دادن در معرض خطر اضافه وزن و بیماری های قلبی ناسالم ترین گزینه ها هستند و هرگز نباید در بشقاب شما دیده شوند.
اگر در تلاش برای باردار شدن هستید
اگر در دوران بارداری هستید پیشهاد میکنیم مقاله غذاهای مهم در دوران بارداری را بخوانید اما اگر در حال برنامه ریزی برای بچه دار شدن در ۵ ماه یا ۵ سال هستید، برای دور ماندن از این خوردنی ها اطمینان حاصل کنید.
-
الکل
می دانید که نوشیدن الکل در طول بارداری ممنوع است. اما لذت بردن از یک (یا چند) نوشیدنی زمانی که در تلاش برای باردار شدن هستید ممکن است مانع عدم مصرف شود. مطابق با تحقیق منتشر شده در مجله همه گیر شناسی، زنانی که دست کم یک نوشیدنی الکلی در روز مصرف می کنند نسبت به زنانی که نوشیدنی نمی نوشند، ۵۰% بیشتر در معرض خطر ناباروری هستند. کوکتل مورد علاقه خود را با آب و میوه تازه جانشین کنید، حداقل تا زمانی که شیردهی شما به اتمام رسیده باشد.
-
اره ماهی
سازمان غذا و دارو آمریکا اره ماهی را به عنوان ماهی منع شده بخصوص برای زنان باردار، زنانی که در تلاش برای باردار شدن هستند یا در حال شیردهی اند اعلام کرده است. مسئله در مقادیر جیوه می باشد، که ممکن است تا ۰.۹۹ قسمت در میلیون برسد.
این ماهی پس از کاشی ماهی دومین ماهی مسموم شده با جیوه محسوب می شود.
حتی اگر به باردار شدن فکر می کنید ارزش آن را ندارد. خوردن جیوه در حین بارداری می تواند به مغز و سیستم عصبی کودک در حال رشد شما آسیب برساند. ماهی های بی خطر تر مانند گربه ماهی، فلاندر، قزل آلا و تیلاپیا را انتخاب کنید و ۳-۲ بار در هفته از آن لذت ببرید.
اگر می خواهید وزن کم کنید
به دلیل متعادل کردن هورمون ها و سر و کار داشتن با اختلالات متابولیک ویژه زنان، وزن کم کردن دشوار است. در اینجا غذاهایی که در زمان کاهش وزن باید ممانعت شوند آورده شده است.
-
نان سفید
ممکن است فکر کنید که نان سفید گزینه بهتری است از مثلا یک دونات، ولی درواقع هر دوی اینها کربوهیدرات تصفیه شده هستند و بدن شما کربوهیدرات تصفیه شده را مانند شکر فرآوری می کند.
کربوهیدرات های تصفیه شده تقریبا از تمامی فیبرهای خود محروم هستند که یعنی باعث بیشتر شدن قند خون و افزایش سطوح انسولین در بدن شما می شوند. این مسئله بخصوص در ۵ میلیون زنی که سندروم تخمدان پلی کیستیک دارند مشکل زا ست.
زنان با سندروم تخمدان پلی کیستیک مقاومت انسولین دارند، به این معنی که بدن آن ها زمانی که انسولین تولید می شود تا گلوکوز، مانند آن چه از کربوهیدرات های تصفیه شده دریافت شده، را بسوزاندپاسخ نمی دهد. این منجر به قند خون بالا و افزایش وزن بخصوص در محدوده شکم می شود.
بر طبق تحقیقات گروه سلامت عمومی هاروارد، اتفاق بد دیگر برای زنان این است که افزایش قند خون جلوی تخمک گذاری را میگیرد. زنان با سندروم تخمدان پلی کیستیک و مقاومت انسولین باید مصرف کربوهیدارت های تصفیه شده را محدود کنند، ولی اگر مجبور به استفاده از نان هستید، از تمام انواع غلات استفاده کنید و آن را با یک پروتئین مصرف کنید. فیبر ترکیب شده با پروتئین به پایدار سازی قند خون و سطوح انسولین کمک می کند.
-
آب میوه
مردم تصور می کنند که تمام آب میوه های طبیعی باید سالم باشند چون از میوه گرفته می شوند. و مطمئنا آب پرتقال یا گریپ فرود تازه با ویتامین ها و مواد معدنی مهمی مانند ویتامین C همراه هستند ولی همزمان مملو از شکر می باشند. از آنجا که بیماری قلبی قاتل شماره یک زنان است، یک نفر از چهار زن هر سال از مشکلات مرتبط فوت می کند، این نوع از بمب های قند باید پرهیز شود.
آداماسپلاور، متخصص قلب و عروق بالینی و بنیان گذار “همکاران سلامتی نانو” بیان می کند که «من در جنگ با قند هستم. هر چیزی که حاوی گلوکوز ، فروکتوز یا هر نوع قند باشد به دلیل افزایش التهاب برای قلب شما مضر است زیرا التهاب بیماری های قلبی عروقی ایجاد می کند.»
دکتر اسپلاور بیان می کند که قند مایع حتی برای بدن بدتر است.قند مایع قند خون را سریع تر بالا می برد و افزایش انسولین را ترغیب می کند که باعث افزایش وزن می شود. خود میوه را مصرف کنید، که حاوی فیبر بوده و به تنظیم قند خون کمک می کند.
برای سلامتی بیشتر قلب
بیماری قلبی قاتل شماره یک زنان است. با پرهیز از غذاهایی که به قلب شما تحمیل می شوند از سالم نگه داشتن قلب خود مطمئن شوید.
-
بیسکوئیت کنسرو شده
از آنجا که بیماری قلبی قاتل شماره یک زنان است ( در سال ۲۰۱۳، ۲۸۹۷۵۸ زن در اثر بیماری قلبی فوت کردند)، زنان باید توجه ویژه ای به سلامت قلب خود داشته باشند.
تنها مقصر اصلی در افزایش بیماری قلبی قند نیست، بلکه روغن های ترانس هم هستند. روغن های ترانس سطوح کلسترول را افزایش داده و حافظه را در بزرگسالان زیر ۴۵ سال کاهش می دهند- خیلی ترسناک است! اگرچه سازمان غذا و دارو آمریکا روغن های ترانس را در غذاهای فرآوری شده ممنوع کرده و برای تولید کننده های مواد غذایی تا سال ۲۰۱۸ ضرب الاجلیبه منظور حذف آن ها تعیین کرده، روغن های ترانس همچنان به طور پنهانی در غذاهای بسته بندی شده استفاده می شوند.
یکی از متخلفان بزرگ بیسکوئیت های کره ای پیلزبریگرند هستند. هرچند برچسب تغذیه ای “صفر گرم” از روغن ترانس را نشان می دهد، این محصولات با روغن سویاهیدروژنه درست می شوند، که نشان می دهد مقدار اندکی از این روغن خطرناک در این بیسکوئیت ها وجود دارد. این بدین معنی نیست که دیگر هرگز نمی توانید بیسکوئیت بخورید، اما سعی کنید برای درمان گاه به گاه آماده شوید. در غیر اینصورت بهتر است محصولات نان را مصرف کنید.
-
خامه قهوه
منبع خاموش دیگر روغن ترانس،خامه قهوه غیرلبنی است که اغلب با روغن های هیدروژنه ترانس ساخته می شوند. برای مثال اجزاء مزه اصلی کافی میتشامل: شربت ذرت جامد، سویا و یا بذر کتان هیدروژنه شده ی جزیی می باشد. حتی مقادیر اندک این روغن های ترانس فرآوری شده می تواند برای قلب مضر باشد. برای شما بهتر است که در عوض شیر کامل مصرف کنید.
دنبال فرآورده غیرلبنی هستید؟ خامه ساخته شده از شیر بادام و شیر نارگیل را امتحان کنید. این محصولات بدون شیرین کننده ها یا طعم دهنده های مصنوعی ساخته شده اند و عطر و طعم خامه ای به قهوه شما می افزاید.
برای سلامتی عمومی بهتر
از پوکی استخوان تا باروری این کالاهای اساسی در رژیم غذایی می تواند تاثیر منفی بخصوص در سلامت زنان داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که از این غذاهای مضر پرهیز می کنید.
-
قهوه فوق العاده بزرگ
عموما قهوه سالم است، مطالعات نشان داده که می تواند به زندگی طولانی تر کمک کند، نگرانی را کاهش دهد و برای قلب مفید است، به اضافه اینکه مزایای سلامتی زیاد دیگری دارد.
اما ممکن است مقدار زیادی از یک خوردنی خوب استفاده کنیم. دکتر ماما مایک، استادیار زنان و زایمان و علوم باروری در دانشگاه پزشکی مانت سینای می گوید :« یک فرد بالغ می تواند روزی ۴۰۰ میلی گرم کافئین مصرف کند، که معادل ۴ فنجان ۸ اونسی قهوه می باشد. اما نوشیدن مقدار بیشتری از آن می تواند موجب استخراج کلسیم شده که در طول زمان پوکی استخوان را به همراه دارد».
زنان در معرض ریسک بالاتر پوکی استخوان هستند، از ۱۰ میلیون آمریکایی مبتلا به پوکی استخوان، ۸۰% آن ها زن هستند. از نوشیدن قهوه لذت ببرید، ولی تنها یک یا دو فنجان بنوشید.
-
شیر بدون چربی
شیر اغلب با ویتامین D ، ویتامین ضروری که بیشتر آمریکایی ها از کمبود آن رنج می برند، غنی شده است.ویتامین D می تواند به کاهش وزن کمک کند، با افسردگی مبارزه کند و جلوی پوکی استخوان را بگیرد. اما ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است، به این معنی که برای جذب شدن به چربی نیاز دارد.
از آنجا که تمام چربی های شیر خامه گرفته و رقیق شده حذف شده است، بهتر است شیر ۲% یا کامل را بنوشید تا از مزایای محافظت از استخوان ویتامین D بهره ببرید. همچنین شیر خامه گرفته و رقیق شده با ناباروری مرتبط است. بنابراین اگر در تلاش برای بارور شدن هستید بهتر است شیری مصرف کنید که مقدار کمی یا همه چربی را دارد.