سرطان دومین علت مرگ و میر جهانی است و مسئول مرگ و میر سالانه 9.6میلیون نفر در سال 2018 بوده است. اما نکته مهم و خوشحال کننده این است که 50 درصد سرطانها قابل پیشگیری و 50 درصد درمان شونده هستند. بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، سرطان دومین علت مرگ ایرانیها هم بوده و ما نزدیک به 250 هزار سرطانی و هر سال 110 هزار مورد جدید ابتلا داریم. هیچ غذایی نمیتواند از سرطان جلوگیری کند، اما ترکیب مناسب غذاها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند.
ترکیب مناسب مواد خوراکی و کاهش خطر ابتلا به سرطان
به گزارش Web MD؛ متخصصان تاکید میکنند که در زمان صرف غذا، حداقل دو سوم بشقاب خود را با غذاهای گیاهی و حداکثر یک سوم را با پروتئین حیوانی پر کنید. بهگفته موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، این یک اقدام مهم برای مبارزه با سرطان است.ترکیب مناسب مواد خوراکی میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
میوههای رنگارنگ
میوهها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی ضدسرطان هستند و هرچه رنگ بیشتری داشته باشند، مواد مغذی بیشتری دارند. این غذاها در کاهش وزن بسیار موثر هستند. چاقی خود عامل مهم ابتلا به بسیاری از سرطانهاست؛ از جمله سرطان روده بزرگ، مری و کلیه. پس سعی کنید هر روز سبزیجات مختلف به ویژه سبزیجات سبز تیره، قرمز و نارنجی بخورید.
گوجهفرنگی
برخی از مطالعات خوردن گوجهفرنگی را با کاهش خطر ابتلا به چندین نوع سرطان از جمله سرطان پروستات مرتبط دانستهاند. مطالعات همچنین نشان میدهد که محصولات فراوریشده گوجهفرنگی مانند آب گوجهفرنگی، سس یا رب، ظرفیت مبارزه با سرطان را افزایش میدهند.
چای سبز
چای، بهویژه چای سبز، ممکن است یک مبارز قوی با سرطان باشد. در مطالعات آزمایشگاهی، چای سبز رشد سرطان در سلولهای روده بزرگ، کبد، پستان و پروستات را کند یا از آن جلوگیری کرده است. همچنین تأثیر مشابهی در بافت ریه و پوست داشته است. در برخی از مطالعات طولانیمدت، مصرف چای با خطر کمتر ابتلا به سرطان مثانه، معده و پانکراس مرتبط بود. اما قبل از این که بتوان چای را بهعنوان یک مبارز با سرطان توصیه کرد، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
انگور
انگور و آب انگور به ویژه انگور ارغوانی و قرمز حاوی رسوراترول هستند. رسوراترول دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی و ضدالتهابی است. در مطالعات آزمایشگاهی، این ماده مغذی از آسیبهایی که میتواند فرایند سرطان در سلولها را تحریک کند، جلوگیری کرده است.
لوبیا
لوبیاها حاوی چندین ماده شیمیایی گیاهی هستند که ممکن است از سلولهای بدن در برابر آسیبهایی که میتوانند منجر به سرطان شوند، محافظت کنند. در مطالعات آزمایشگاهی این مواد رشد تومور را کند و از آزادشدن تومورها جلوگیری کردهاند.
خانواده کلم
اجزای موجود در این سبزیجات ممکن است به بدن شما در دفاع در برابر سرطانهایی مانند روده بزرگ، پستان، ریه و دهانه رحم کمک کنند.
زغالاخته
آنتیاکسیدانهای قوی موجود در زغالاخته ممکن است با ازبینبردن رادیکالهای آزاد بدن قبل از آسیبرساندن به سلولها، به مبارزه با سرطان کمک کنند. اما تحقیقات بیشتری لازم است. سعی کنید جو دوسر، غلات سرد، ماست و حتی سالاد را به زغالاخته اضافه کنید تا مصرف این توتهای سالم را افزایش دهید.
دوری از مصرف الکل
سرطان های دهان، گلو، حنجره، مری، کبد و پستان همگی با نوشیدن الکل مرتبط هستند. الکل همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و راستروده را افزایش دهد. انجمن سرطان آمریکا به مردم دنیا توصیه میکند که از نوشیدن الکل خودداری کنید.
اجتناب از شکر
شکر ممکن است مستقیم باعث سرطان نشود، اما جای دیگر غذاهای غنی از مواد مغذی را بگیرد که به محافظت در برابر سرطان کمک میکنند. شکر شمارش کالری را افزایش میدهد که به اضافهوزن و چاقی کمک میکند و همانطور که میدانید اضافه وزن با خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.