مطالب آموزشی

خواص گریپ فروت

گریپ فروت یکی از انواع مرکبات است که به دلیل طعم شیرین و گاها ترش آن طرفداران زیادی دارد. این میوه سرشار از مواد مغذی گوناگون، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر است و یکی از سالم‌ترین میوه‌هایی است که می‌توانید مصرف کنید.

تحقیقات نشان داده‌اند که این میوه می‌تواند اثرات مفیدی بر روی کاهش وزن و کاهش احتمال بروز بیماری‌های قلبی داشته باشد.

در این مقاله قصد داریم شما را با نه خاصیت درمانی گریپ فروت آشنا کنیم.

 

در این مقاله می‌خوانید:

• خواص درمانی گریپ فروت

• چه کسانی نباید گریپ فروت مصرف کنند؟

 

خواص درمانی گریپ فروت

1. کالری کمی دارد، اما مواد مغذی بسیاری دارد

گریپ فروت یکی از سالم‌ترین میوه‌هایی است که می‌توانید به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید؛ از آن رو که کالری کمی دارد اما سرشار از مواد مغذی است. در حقیقت گریپ فروت یکی از کم‌کالری ترین میوه‌های موجود در جهان است.

علاوه بر بیش از 15 نوع ویتامین و مواد معدنی مغذی، محتوی مقدار زیادی فیبر است.

از سوی دیگر محتوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن ایفا می‌کنند.

 

 

2. می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

خوردن منظم گریب فروت می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی شما کمک کند؛ به این دلیل که سرشار از ویتامین سی است که برای مقابله بدن با ویروس‌ها و باکتری‌ها ضرورت دارد .

از سوی دیگر مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین سی می‌تواند به بهبودی سریع‌تر سرماخوردگی کمک کند. علاوه بر این ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگری هم در گریپ فروت وجود دارد که برای سیستم ایمنی بدن فایده دارند. برای مثال ویتامین آ به کاهش التهاب و مقابله با انواع عفونت‌های باکتریای کمک می‌کند.

همچنین گریپ فروت حاوی مقادیر کمی ویتامین ب، روی، مس و آهن است که همگی به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می‌کنند. این مواد همچنین به تقویت استحکام بافت پوست کمک می‌کنند؛ پوست اولین سد دفاعی بدن در برابر عفونت‌ها و مواد خارجی است.

 

 

 

3. می‌تواند به کنترل اشتها کمک کند.

از آن جایی که گریپ فروت سرشار از فیبر است، می‌تواند در کنترل اشتها موثر باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که رژیم های غذایی پرفیبر برای القای حس سیری زودرس موثر هستند؛ زیر زمان تخلیه معده را به تاخیر می‌اندازند و  نیز مدت زمان هضم مواد غذایی را افزایش می‌دهند. بنابراین مصرف فیبر روزانه می‌تواند به کنترل اشتها و مصرف کمتر کالری کمک کند.

 

 

4. می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

گریپ فروت یک میوه‌ی دوستدار کاهش وزن است!

این میوه ویژگی‌های مختلفی دارد که باعث می‌شود به کاهش وزن کمک کند. از جمله مقادیر بالای فیبر آن به احساس سیری زودرس و دریافت کمتر کالری کمک می‌کند. از سوی دیگرگریپ فروت کالری کمی دارد اما آب زیادی دارد؛ بنابراین می‌تواند انتخاب مناسبی برای کمک به کاهش وزن باشد.

مطالعه‌ای که بر روی 91 فرد چاق صورت گرفت، نشان داد که کسانی که پیش از وعده‌ی غذایی گریپ فروت مصرف کرده‌اند، نسبت به کسانی که مصرف نکرده بودند، کاهش وزن بیشتری داشتند.

این به این معنی نیست که گریپ فروت می‌تواند خودش به تنهایی منجر به کاهش وزن شود؛ اما اضافه کردن آن به رژیم غذایی روزانه می‌تواند در کمک به کاهش وزن موثر باشد.

 

 

5. گریپ فروت ممکن است در پیشگیری از مقاومت به انسولین و بروز دیابت موثر باشد.

خوردن منظم گریپ فروت می‌تواند در پیشگیری از بروز مقاومت به انسولین که منجر به بروز دیابت می‌شود، موثر باشد. مقاومت به انسولین زمانی به کار برده می‌شود که سلول‌ها به انسولین پاسخ ندهند.

انسولین هورمونی است که در بدن ترشح می‌شود و برای تنظیم بخش‌های مختلف متابولیسم بدن ضروری است. با این حال عموما با نقش آن در کنترل قند خون شناخته می‌شود.

مقاومت به انسولین منجر به بالارفتن سطح انسولین و قند خون می‌شود که دو تا از فاکتورهای اصلی بروزدیابت نوع 2 هستند.

خوردن گریپ فروت می‌تواند سطح انسولین را در بدن کنترل کند و از بروز مقاومت به انسولین در شما پیشگیری کند.

 

 

6. خوردن گریپ فروت به تقویت سلامت قلب کمک می‌کند.

به طور معمول خوردن گریپ فروت می‌تواند به بهبود عملکرد طبیعی قلب از طریق کنترل ریسک فاکتورهای مرتبط با بروز بیماری از قبیل فشار خون و کلسترول بالا کمک کند. این اثرات به دلیل مواد مغذی موجود در گریپ فروت است.

برای مثال گریپ فروت غنی از پتاسیم است که برای سلامت قلب شما ضروی است. مصرف نیمی از گریپ فروت به تنهایی می‌تواند 5 درصد از نیاز روزانه شما به پتاسیم را تامین کند. پتاسیم به پیشگیری از فشار خون بالا و مرگ‌های ناگهانی ناشی از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در گریپ فروت می‌توانند از طریق کنترل فشار خون و کاهش کلسترول به تقویت سلامتی قلب کمک کنند.

 

 

7. گریپ فروت سرشار از آنتی اکسیدان است.

گریپ فروت میوه‌ای است که سرشار از آنتی اکسیدان‌های گوناگون است؛ این مواد نقش مهمی در سلامتی بدن ایفا می‌کنند و به پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کنند. آنتی اکسیدان‌ها از بدن در برابر حمله‌های رادیکال‌های آزاد دفاع می‌کنند. این مولکول‌ها می‌توانند منجر به آسیب ارگان‌های مختلف در بدن بشوند.

 

 

8. احتمال بروز سنگ کلیه را کاهش می‌دهد.

سنگ کلیه ناشی از تجمع مواد دفعی در کلیه است. سنگ‌های بزرگ کلیه می‌توانند در مواردی منجر به انسداد مجاری ادراری شوند که می‌تواند در نوع خود دردناک باشد. گریپ فروت می‌تواند در پیشگیری از بروز سنگ کلیه موثر باشد.

شایع‌ترین نوع سنگ‌های کلیوی، سنگ‌های کلسیم اگزالات هستند. از آن جایی که گریپ فروت محتوی سیتریک اسید است، می‌تواند در پیشگیری از ساخته شدن سنگ‌های اگزالات کلسیمی موثر باشد. از سوی دیگر سیتریک اسید می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند که خود در کاهش ریسک ابتلا به سنگ کلیه موثر است.

 

 

9. گریپ فروت سرشار از آب است.

بخش زیادی از گریپ فروت از آب تشکیل شده است؛ بنابراین مصرف آن می‌تواند بخشی از نیاز بدن به آب را تامین کند. با این که مصرف روزانه آب ضروی است، اما مصرف میوه‌های سرشار از آب هم برای پیشگیری از کم‌آبی یا دهیدراتاسیون می‌تواند موثر باشد.

 

 

چه کسانی نباید گریپ فروت مصرف کنند؟

• تداخل دارویی

از آن جایی که میوه گریپ فروت با برخی داروها تداخل دارد، در برخی افراد منع مصرف دارد. این به این دلیل است که گریپ فروت آنزیم سیتوکرومP450 را مهار می‌کند؛ این آنزیم برای تجزیه برخی داروها ضروری است. چنانچه در حین مصرف این داروها، گریپ فروت بخورید، بدن قادر به شکستن دارو و دفع آن نیست و ممکن است منجر به تجمع بیش از حد دارو و بروز سایر عوارض شود.

داروهایی که بیشتر احتمال دارد تداخل داشته باشند، شامل:

• داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

• بنزودیازپن

• اکثر مسدودکننده‌های کانال کلسیمی

• ایندیناویر

• کاربامزاپین

• برخی استاتین‌ها

اگر هر یک از داروهای نامبرده را مصرف می‌کنید، پیش از اضافه کردن گریپ فروت به رژیم غذایی روزانه‌تان با پزشک مشورت کنید.

 

• بیماران کلیوی

از آن جایی که این میوه غنی از پتاسیم است، افراد مبتلا به بیماری کلیوی ممکن است در دفع آن دچار مشکل شوند و لازم است این میوه را با احتیاط مصرف کنند. مقادیر بالای پتاسیم در بدن می‌تواند تهدیدکننده حیات باشد.

 

• رفلاکس یا GERD

افراد مبتلا به بیماری رفلاکس ممکن است حین مصرف این میوه دچار علائمی از قبیل سوزش سر دل شوند؛ زیرا دارای خواص اسیدی است. با این حال علائم فرد به فرد فرق می‌کنند.

 

جمع بندی

گریپ فروت یکی از سالم‌ترین میوه‌های دردسترس است. این میوه غنی از آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین است. از سوی دیگر به راحتی می‌توان آن را به رژیم غذایی اضافه کرد. اگر بیماری زمینه‌ای خاصی دارید و یا در حال مصرف منظم داروی خاصی هستید، پیش از اضافه کردن گریپ فروت به رژیم غذایی روزانه‌تان با پزشک مشورت کنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *