ریفلاکس مری که به آن “سوزش سر دل” هم میگویند، مشکلی است که در صورت مزمن شدن، باعث تخریب بافت مری و معده میشود و علاوه بر آزاردهنده بودنش، احتمال ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش را بالا میبرد.
در صورتی که شما هم با این مشکل درگیر هستید، باید از خوردن این خوراکیها که در ادامه میآوریم خودداری کنید و در صورتی که بهبود پیدا نکردید، حتما با مصرف داروهای مناسب این مشکل را کنترل کنید.
قهوه، چای، نوشابه معمولی و انرژیزا:
نوشیدنیهای حاوی کافئین از بدترین مواد غذایی برای کسانی به شمار میروند که با رفلاکس اسیدی معده درگیرند. اگر شما هم این مشکل را دارید، دور قهوه را خط بکشید و چای را هم کم و کمرنگ میل کنید.
غذاهای سرخشده:
خوراکیهای چرب برای شما بسیار مضر هستند. اگر غذای محل کارتان چرب است، حتما از خانه با خودتان غذای سالم ببرید و دور فستفود و خوراکیهای سرخشده را خط بکشید. غذاهای چرب برای هضم به زمان طولانیتری نیاز دارند و دستگاه گوارش بیمار شما نمیتواند با این مشکل کنار بیاید.
میوه خام:
مصرف میوههای خام میتواند حال شما را بدتر کند. مرکباتی مثل پرتقال و نارنگی باعث ترشح بیشتر اسید معده و بالا آمدنش از مجاری گوارشی میشود.
عرق و قرص نعناع:
نعناع باعث سست شدن ماهیچههای اسفنکتر مری میشود و در صورتی که دچار معده درد ناشی از اسپاسم باشید، میتواند حالتان را بهتر کند. اما اگر درد و مشکلات معدهتان به خاطر رفلاکس باشد، با خوردن نعناع همه چیز را برای بالا آمدن اسید بیشتر فراهم میکنید و حالتان بدتر می شود.
سوپ و آش:
غذاهای مایع باعث تشدید مشکل شما میشوند. اگر سوزش سر دل و نشانههای آزاردهنده رفلاکس را تجربه میکنید، کمتر سراغ غذاهایی مثل سوپ و آش بروید.