مطالب آموزشی

از خواص بلوبری چه می دانید؟! مضرات بلوبری چیست؟

بلوبری، آن میوه شیرین و معطری است که با رنگ جذاب و طعم بی‌نظیرش و با آن اندازه ریز و لطیف و شکل منحصربه‌فردش از برترین خاصیت‌ها و خواصی برخوردار است که همه را به خود مجذوب می‌کند. چه به عنوان یک تنقلاتی خوشمزه یا به عنوان یک ماده غذایی سالم و پرخاصیت، بلوبری جایگاه ممتازی در دنیای میوه‌ها دارد.
وقتی از میوه بلوبری صحبت می‌کنیم، اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد رنگ آبی جذاب آن است. آبی درخشان بلوبری، چشمان هر کس را فریب می‌دهد و لذت بردن از این میوه را دو چندان می‌کند. به جز رنگش، طعم بلوبری نیز فوق‌العاده است. ترکیب شیرین و ترش آن، تجربه‌ای بی‌نظیر از عمق طعم را به ارمغان می‌آورد.

بلوبری چیست و چه خاصیتی دارد؟
بلوبری (به انگلیسی: blueberry) یکی از میوه‌های بومی آمریکا شمالی است که کالری کمی دارد و بسیار پر طرفدار است. میوه بلوبری در فصل گوجه‌سبز یا آلوچه یافت می‌شود و ترک‌های غرب گیلان این میوه را با نام قاراگیله می‌شناسند. از دیگر نام‌های بلوبری می‌توان به زغال اخته آبی و تمشک آبی نیز اشاره کرد.

blueberry دو نوع رایج دارد، یک نوع بلوبری Lowbush یا همان وحشی است و نوع دیگر گونه Highbush است که در ایالت متحده رشد می‌کند. این میوه طعمی شیرین و ترش دارد و رنگ آن آبی تیره یا بنفش است. بلوبری سرشار از جواد معدنی، ویتامین‌ها و مواد مغذی است و به همین دلیل خواص بلوبری برای سلامت فراوان است.

بلوبری، فقط یک میوه زیبا نیست، بلکه دارای خواص بی‌شماری نیز است. این میوه پرفایده حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است که برای هضم بهتر و تنظیم روده‌ها بسیار مفید است. همچنین، بلوبری غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که به سلامتی سلول‌ها و محافظت از بدن در مقابل آسیب‌های اکسیدی کمک می‌کند.

علاوه بر این، مصرف این میوه می‌تواند به کاهش التهاب‌ها، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک کند. این میوه، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین E و مواد معدنی مهمی مانند پتاسیم و مس را نیز در خود جای می‌دهد.

با توجه به این همه خواص و ارزش‌هایی که بلوبری دارد، می‌توان گفت این میوه شگفت‌انگیز باعث شده تا در سراسر جهان محبوبیت بسیاری پیدا کند. از تنقلات خوشمزه و تازه تا آبمیوه، کیک‌ها و دسرهای شیرین، بلوبری در هر شکلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و طعم منحصربه‌فرد خود را در هر غذایی به ارمغان می‌آورد.

برای بهره‌مندی از خواص این میوه بهشتی می‌توان از آن برای تهیه شربت و کوکتل بلوبری، ژله ، مربا، کیک و پای بلوبری، دمنوش بلوبری و از بلوبری خشک به صورت آجیل استفاده نمایید. در ادامه به بررسی بیش‌تر خواص آن می‌پردازیم.

خواص درمانی بلوبری
blueberry که از میوه‌های بومی آمریکای شمالی است، خواص و فواید فراوانی دارد. این میوه خوشمزه سرشار از ویتامین‌ها از جمله ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین E، مواد معدنی مانند آهن، مس، روی، پتاسم، منگنز، ترکیبات فنلی مانند کورستین، کپسفور، میریستین و اسید کلروژنیک و آنتی اکسیدان آنتوسیانین است.

از جمله خواص بلوبری می‌توان به مواردی از جمله درمان جوش و آکنه، جوان سازی پوست، درمان عفونت ادراری، رفع تیرگی زیر چشم، تقویت رشد مو، جلوگیری از سفید شدن مو، چربی سوزی و کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت قلب، حفظ سلامت سیستم عصبی نوزادان و کودکان، تقویت حافظه، کنترل سطح فشار خون، کنترل سطح قند خون، پیشگیری و درمان یبوست، کاهش درد قاعدگی، تنظیم قاعدگی، پیشگیری و درمان سرطان، بهبود بینایی و کاهش خستگی ورزشکاران و بدنسازان اشاره کرد.

تقویت چشم و پیشگیری از بیماری های چشمی
یکی از خواص بلوبری این است که بلوبری حاوی ماده‌ای به نام آنتی سیانوسید است که این ماده موجب تقویت رگ‌های خونی می‌شود و می‌توان از آن برای درمان اختلالات چشمی همانند رتینوپاتی دیابتی، آب مروارید و آب سیاه استفاده کرد. علاوه بر این ترکیبات موجود در بلوبری در تقویت شبکیه چشم و بینایی نقش موثری دارند.

مفید برای پوست
خواص بلوبری برای پوست فراوان است. از جمله خواص آن برای پوست این است که این میوه حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی مانند ویتامین C و آنتوسیانین است که می‌توانند به حفظ سلامت پوست و جلوگیری از آسیب‌های اکسیداتیو کمک کنند. آنتی‌اکسیدان‌های بلوبری می‌توانند از اثرات زیان‌بار اشعه UV، آلودگی هوا و عوامل محیطی دیگر بر روی پوست محافظت کنند.

درمان التهابات پوستی و اگزما، همچنین کاهش چین و چروک و جوش صورت
همچنین، بلوبری دارای خاصیت ضد التهابی است که می‌تواند در کاهش التهاب‌ها و قرمزی‌های پوست موثر باشد. این خاصیت به خصوص در مورد پوست چرب و پوستهای مستعد لک و آکنه بسیار مفید است. مصرف بلوبری می‌تواند به کنترل تولید چربی پوست کمک کند و باعث بهبود استحکام و تقویت ساختار پوست گردد.

علاوه بر این، ویتامین C موجود در بلوبری می‌تواند به ترمیم و بازسازی بافت پوست کمک کند. این ویتامین مهم در تولید کلاژن موثر است که باعث حفظ انعطاف پوست، بهبود لطافت و روشنایی آن می‌شود. همچنین، آنتوسیانین‌های بلوبری می‌توانند به عنوان ضدپیری عمل کنند و خطوط و چین و چروک‌های پوست را کاهش دهند. در واقع، بلوبری با داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند موجب افزایش تولید کلاژن در پوست شده و در نتیجه از این طریق می‌تواند به کاهش چین و چروک پوست کمک کرده و موجب جوان‌سازی پوست شود.

از دیگر خواص بلوبری برای پوست کمک به درمان آگنه و جوش صورت است. بلوبری دارای خواص ضد ااتهابی بوده و منبعی غنی از سالیسیلات‌ها است که با لایه برداری و پاکسازی پوست صورت می‌تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند.

مراقبت از مو و مفید برای رشد برای موها
بلوبری نه تنها برای سلامتی بدن، بلکه برای موها نیز خواصی مفید دارد. ویتامین C موجود در آن می‌تواند به تقویت ریشه‌های مو و افزایش رشد موها کمک کند. همچنین، آنتی‌اکسیدان‌های بلوبری می‌توانند از آسیب‌های اکسیداتیو به موها جلوگیری کنند و باعث حفظ سلامت موها و جلوگیری از شکنندگی و آسیب دیدگی شوند. علاوه بر این، بلوبری می‌تواند به تقویت موها و بهبود لطافت آنها کمک کند.

از دیگر خواص بلوبری برای مو می‌توان به این مورد اشاره کرد که آنتوسیانین‌های موجود در بلوبری می‌توانند موجب تقویت فولیکول‌ها مو شده و درنتیجه موجب تقویت و افزایش رشد موها می‌شود. همجنین بلوبری به کمک ویتامین B12 موجود در خود می‌تواند از سفید شدن موها جلوگیری می‌کند. با مصرف بلوبری و یا استفاده از محصولات مراقبت از مو حاوی عصاره بلوبری، می‌توانید موهای سالم‌تر، براق‌تر و زیباتری داشته باشید.

سرشار از آنتی اکسیدان های ضروری برای پیشگیری از سرطان
وجود ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان در بدن موجب کاهش التهاب و خنثی سازی رادیکال‌های آزاد که از عوامل ایجاد کننده سرطان‌ها هستند می‌شوند و از این طریق بلوبری می‌تواند رشد تومور را مهار کند. از جمله خولص بلوبری پیشگیری از سرطان‌های مری، ریه، دهان، رحم، پانکراس، پروستات و کلون است.

کنترل دیابت و قند خون
از جمله خواص بلوبری وجود مقادیر بالای فیبر در آن است که می‌تواند موجب کاهش سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک شده و همچنین می‌تواند موجب تنظیم قند خون، کاهش چربی خون و انسولین افراد مبتلا به دیابت نوع دو شود.

تنظیم عملکرد روده‌ها
میوه بلوبری حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است که به عملکرد صحیح روده‌ها کمک می‌کند. فیبر غیرقابل هضم، حجم مواد مغذی در روده‌ها را افزایش می‌دهد و باعث تسریع عبور مواد غذایی و تخلیه منظم روده‌ها می‌شود. همچنین فیبر موجود در بلوبری، برای حفظ سلامت روده‌ها بسیار مفید است. این فیبر به عنوان یک غذای پیش بیوتیک، رشد باکتری‌های مفید روده را تغذیه می‌کند و به حفظ تعادل میکروبیوم روده کمک می‌کند.

مصرف بلوبری می‌تواند در پیشگیری و کاهش یبوست موثر باشد. فیبر موجود در آن با جذب آب، حجم مواد غذایی را افزایش داده و عبور آسانتر آن‌ها را تسهیل می‌کند. نهایتاً مصرف منظم بلوبری می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های روده‌ای مانند سرطان روده بزرگ کمک کند.

تنظیم کننده فشار خون
blueberry حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند در کاهش فشار خون مؤثر باشد. آنتی‌اکسیدان‌ها با تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با التهاب‌ها، به بهبود عملکرد رگ‌ها و کاهش فشار خون کمک می‌کنند.

این میوه منبعی غنی و عالی از پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که باعث تنظیم فشار خون می‌شود. پتاسیم نقش مهمی در کنترل تعادل آب و نمک بدن دارد و به عنوان یک مینرال ضروری، به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

مصرف بلوبری به عنوان منبع فیبر، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. فیبر موجود در آن به هضم بهتر غذا و جلوگیری از جذب چربی و کلسترول مضر در بدن کمک می‌کند که در نتیجه به بهبود فشار خون کمک می‌کند.

بلوبری کالری کمی دارد و با مصرف آن می‌توان از افزایش وزن و چاقی جلوگیری کرد. چاقی یکی از عوامل مؤثر در بالا رفتن فشار خون است؛ بنابراین، با کاهش وزن و حفظ وزن سالم، می‌توان فشار خون را کنترل کرد.

کاهش سطح کلسترول و مفید برای قلب
فیبر موجود در بلوبری موجب کاهش سطح کلسترول خون شده و در نتیجه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. بلوبری حاوی ویتامین B6 و فولات بوده که از ایجاد یک ترکیب شناخته شده به نام هموسیستئین که می‌تواند موجب آسیب رسیدن به عروق خونی شده و درنتیجه منجر به مشکلات قلبی شود، جلوگیری می‌کنند.

کاهش دهنده التهاب ها
میوه blueberry به عنوان یک میوه پر آنتی‌اکسیدان، خواص بسیاری برای کاهش التهاب‌ها دارد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بلوبری می‌توانند با جذب و مبارزه با رادیکال‌های آزاد، کاهش التهاب‌ها را تسهیل کنند. التهاب‌ها می‌توانند عامل ایجاد بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و بیماری‌های التهابی مزمن باشند.

مصرف منظم بلوبری می‌تواند به تعادل التهاب‌ها در بدن کمک کرده و در نتیجه، به حفظ سلامت عمومی بدن و پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک نماید. به علاوه، مواد فیتوشیمیایی موجود در بلوبری می‌توانند به تنظیم فعالیت ژن‌های التهابی در بدن کمک کنند و فرایند التهابی را کاهش دهند. بنابراین، اضافه کردن بلوبری به رژیم غذایی خود می‌تواند به عنوان یک راهکار طبیعی و مؤثر در کاهش التهاب‌ها عمل کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن
بلوبری با خواص غنی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می‌کند. این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. ویتامین C در تولید و عملکرد سلول‌های سیستم ایمنی نقش داشته و باعث تقویت و بهبود عملکرد آن‌ها می‌شود.

همچنین، حاوی آنتی‌اکسیدان‌های دیگری نیز است که به حفظ سلامت سلول‌ها و بافت‌های بدن و جلوگیری از آسیب‌های اکسیداتیو کمک می‌کنند. مصرف منظم این میوه می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از بیماری‌ها و عفونت‌ها، و افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل مضر محیطی مؤثر باشد. به علاوه، مواد مغذی دیگری مانند فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بلوبری نیز به حفظ سلامت عمومی بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

بهبود عملکرد مغز و حافظه
بلوبری با خواص بسیاری که دارد، بهبود عملکرد مغز و حافظه را تسهیل می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن، از جمله ویتامین C و آنتوسیانین‌ها، به حفظ سلول‌های عصبی و کاهش استئوسنسیال در مغز کمک می‌کنند. این مواد مغذی می‌توانند از آسیب‌های اکسیداتیو جلوگیری کرده و فرایند پیری مغز را کاهش دهند.

علاوه بر این، می‌تواند جریان خون به مغز را افزایش داده و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به سلول‌های عصبی تأمین کند. این عمل باعث بهبود عملکرد مغز، تمرکز و توجه، حافظه و تصمیم‌گیری می‌شود. به علاوه، شامل مواد فیتوشیمیایی مفیدی مانند فلاوونوئیدها است که می‌توانند به بهبود حافظه و عملکرد شناختی کمک کنند.

جلوگیری از اضافه وزن بارداری
از جمله فواید این میوه این است که می‌تواند از افزایش وزن در دوران بارداری جلوگیری کند. زیرا سرشار از ویتامین C است و از این رو می‌تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری و شیردهی شود. همچنین وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ها در بلوبری می‌تواند به درمان استرس، اضطراب و افسردگی در دوران بارداری کند.

همچنین سرشار از فیبر است و این فیبر موجب بهبود حرکات روده و در نتیجه درمان یبوست در زنان باردار می‌شود. از دیگر خواص بلوبری در دوران بارداری می‌توان به کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری و کاهش خطر ابتلا به پره کلامپسی در زنان باردار اشاره کرد.

مفید برای درمان کرونا
بلوبری یک درمان برای کرونا نیست اما از جمله خواص میوه بلوبری این است که به علت وجود مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان‌ها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. بنابراین یکی از میوه مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا بلوبری است.

خواص دمنوش بلوبری و روش تهیه آن
برای بهره‌مندی از خواص و فواید بی‌نظیر بلوبری می‌توان از دمنوش آن نیز استفاده کرد. یکی از محبوب‌ترین خواص این دمنوش چربی سوزی و کاهش وزن است. طرز تهیه دمنوش بلوبری به این صورت است که تعدادی بلوبری خشک یا تازه را به چای سیاه، سبز و یا سفید و آب جوش اضافه کرده اجازه دهید دم بکشد. اگر می‌خواهید تاثیر خواص لاغری دمنوش بلوبری بیش‌تر شود آن را با چای سبز و یا سفید ترکیب کنید.

فواید مصرف شربت بلوبری
شربت بلوبری با خواص متنوعی در حوزه سلامت دارد. این شربت از آنتی‌اکسیدان‌های قوی مانند ویتامین C و آنتوسیانین تشکیل شده است. آنتی‌اکسیدان‌های بلوبری می‌توانند به حفظ سلامت قلب، کاهش التهاب‌ها و مقابله با رادیکال‌های آزاد کمک کنند.

همچنین، این شربت می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد مغز و حافظه، و بهبود عملکرد گوارش شود. مصرف منظم شربت بلوبری می‌تواند به عنوان یک راهکار طبیعی در بهبود سلامت عمومی بدن و جلوگیری از بیماری‌های مزمن مؤثر باشد.

خواص بی نظیر عرق بلوبری برای سلامتی چیست؟
عرق بلوبری نیز دارای خواص سلامتی بسیاری است. این عرق حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی مانند فلاوونوئیدها، تانن‌ها و آنتوسیانین‌ها است که می‌توانند به عنوان ضد التهاب‌ها عمل کنند. خواص ضد التهابی عرق بلوبری می‌تواند در کاهش التهاب‌های دستگاه گوارش، مشکلات روده‌ای و عوارض مربوط به عفونت‌ها مفید باشد.

علاوه بر این، مصرف عرق بلوبری می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت پوست و کاهش آسیب‌های اکسیداتیو کمک کند. به طور کلی، عرق این میوه با خواص ضد التهابی، ضدعفونی‌کننده و مقوی می‌تواند به بهبود سلامت عمومی بدن و حفظ سلامت دستگاه گوارش و پوست کمک کند.

فواید مصرف بلوبری خشک چیست؟
بلوبری خشک همچنین دارای خواص متنوعی است. در فرایند خشک کردن، آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد مغذی بلوبری حفظ می‌شوند و برخلاف روش‌های دیگر حفظ طولانی مدت دارند.

مصرف بلوبری خشک می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب‌ها، بهبود عملکرد مغز و حافظه، و حفظ سلامت پوست کمک کند. همچنین، می‌تواند به عنوان یک منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی در رژیم غذایی مورد استفاده قرار گیرد و به بهبود عمومی سلامت بدن کمک کند.

طبع بلوبری گرم است یا سرد؟
طبع بلوبری سرد است یا گرم؟ متخصصان طب سنتی بر این باورند که بلوبری طبیعتی سرد و خشک دارد.

مضرات و موارد منع مصرف
این میوه در کنار خواص و فواید بی‌نظیر خود مضراتی نیز ممکن است به دنبال داشته باشد. از جمله عوارض بلوبری وجود مقادیر بالای ویتامین K در آن است که می‌تواند موجب تداخل دارویی با دارو‌های ضد انعقاد خون از جمله وارفارین شود.

همچنین برخی از افراد ممکن است نسبت به بلوبری آلرژی داشته باشند و علائم این آلرژی به صورت خارش، تورم یا تنفس سخت بروز می‌کند. زیاده روی در بلوبری به علت سطح بالای فیبر موجود در بلوبری می‌تواند موجب ابتلا به یبوست و ناراحتی گوارشی شود. برگ‌های آن موجب کاهش شدید سطح قند خون می‌شود به همین دلیل افراد دیابتی باید از مصرف برگ‌های آن پرهیز کنند. از بلوبری حداقل دو هفته پیش یا پس از عمل عمل جراحی استفاده نکنید.

بلوبری و رژیم چربی سوز
بر اساس مطالعات و پژوهش‌های صورت گرفته بلوبری می‌تواند بر روی ژن‌های مرتبط با چربی سوزی تاثیر گذاشته و با تحریک و سنتز آن‌ها موجب افزایش متابولیسم و چربی سوزی شده و به کاهش وزن کمک کند. همچنین فیبر موجود در آن می‌تواند موجب ایجاد احساس سیری و جلوگیری از پرخوری شود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *