بیشتر افراد توجه ویژه ای به مواد غذایی مصرفی خود دارند، این نکته باعث می شود که مصرف شکر قهوه ای را ارجح از شکر سفید بدانند. اما یکی از سوالاتی که ذهن اغلب افراد را به خود درگیر کرده است اینست که آیا شکر قهوه ای از شکر سفید سالم تر است؟ برای پاسخ به پرسش این سوال بایستی در ابتدا با ترکیبات این دو ماده آشنا شویم تا بتوانیم جواب قانع کننده ای به آن بدهیم.
تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید
شکر قهوهای و شکر سفید از نظر ترکیبات، تفاوت چندانی با هم نداشته و یک قاشق چایخوری از هر کدام ۱۶ کالری دارد. شکر قهوهای تقریبا همان شکر سفید است که مقداری ملاس به آن اضافه میشود. ملاس میتواند حاوی آنتیاکسیدان و مواد معدنی باشد. اما مقدار این ماده در شکر قهوهای به قدری اندک است که نمیتوانید این مواد مغذی را در آن پیدا کنید. شکر قهوهای مرطوبتر از شکر سفید است و رنگ بیشتری به غذا میدهد. اما به طور کلی تفاوت چندانی بین استفاده از شکر قهوهای و سفید وجود ندارد.
آیا شکر قهوه ای از شکر سفید سالم تر است ؟
یکی از باورهایی که در مورد استفاده از شکر قهوه ای وجود دارد این است که مصرف شکر قهوه ای می تواند جایگزین شکر سفید در افراد دیابتی گردد. ولی همان طوری که گفته شد هر دو این شکرها از مقادیر یکسانی کالری برخودار بوده و از ماده ساکارز به عمل می آیند. بنابراین نباید توهم وجود شیرینی کم، باعث استفاده بیشتر از این ماده در افراد دیابتی گردد.
فرق شکر قهوه ای با سفید در شیرینی پزی
یکی از عمده ترین تفاوت شکر قهوه ای با شکر سفید در این است که شکر قهوه ای از شیرینی کمتری برخوردار است بنابراین می تواند در مقادیر مورد نیاز تفاوت ایجاد نماید.
شکر قهوه ای با دارا بودن ماده ای به نام ملاس می تواند رطوبت را به خود جذب نماید بنابراین در بافت شیرینی های حاصل از آن تفاوت بارزی به لحاظ تراکمی به وجود می آید.